Håvard Eriksen

1

Hva nå, Hanevold?

Jeg hadde aldri trodd jeg skulle skrive i Verdidebatt, men Jan Hanevold gjorde noe med det.

Publisert: 6. mar 2020

For litt siden var det en pastor fra Venezuela på den norske konservative kanalen Visjon Norge. Der skal de ha hevdet å kunne beskytte deg og din familie mot koronaviruset dersom man donerte 2020 kroner til kanalen. Hvor går pengene?

Jeg er helt enig i stortingsrepresentant  Geir Jørgen Bekkevold (KrF) i at dette er antikristendom og forkastelig.

Hanevold har nå «svart» på kritikken i VL, men jeg kan knapt skjønne en setning av hva han sier. Derfor vil jeg stille Hanevold noen spørsmål, og håper at jeg får et svar som faktisk Ola Nordmann forstår:

1. Fikk pastoren et honorar, isåfall hvor mye og hvem betalte egentlig det? (hvis han fikk et honorar) 

2. I hvilke(t) navn står i kontoen pengene kommer inn på, og hvem kan disponere den? 

3. Hva skjer med pengene videre? 

Jeg mener det er helt vesentlig at almenheten får vite hvor mye pastoren fra Venezuela fikk, i verste fall fikk han en prosentandel av pengene fra innsamlingen, altså at underslag. Jeg konkluderer ingenting her, men stiller bare et nødvendig spørsmål. Hanevold skal selvfølgelig kunne komme med en forklaring, som jeg skal lese med åpent sinn. 

Hanevold kan bruke taushetsplikten som et argument for å ikke svare på det andre spørsmålet, men siden det bokstavelig talt dreier seg om liv og død er den opphevet etter mitt syn. 

På siste spørsmål kan Hanevold gjøre noe fornuftig, nemlig å gi alt sammen til forskningen for å få plass en kur. Likevel tviler jeg at pengene går til det.

Jeg har full forståelse for at folk har forskjellige typer tro, men dette mener jeg er å utnytte de svakeste i samfunnet. Det verste som kan skje er at folk som er syke lar være å gå til legen, og dør. Er det noe Hanevold og pastoren kan leve med? Jeg er bare nysgjerrig.

I min tro er medisiner Guds vilje slik at vi kan kurere oss selv. Det ene trenger ikke å utelukke det andre.

Takk for oppmerksomheten.  


Håvard Eriksen, kommunestyremdlem i Grimstad (H) 

1 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere