Morten Andreassen

24

Forvirring rundt DNA fortsetter

Publisert: 3. mar 2020

Hva du tror du er vitne til spiller egentlig ingen rolle, hva du kan dokumentere i form av observerbare faktum er det som har verdi. Dessverre kan du ikke vise til noe av substans.

For meg blir vitenskapelig fakta avgjørende. Personlig overbevisning betyr ingenting. Dessuten når det kommer til høna og egget, så kom egget flere millioner år FØR høna ! 

Og i DNA står det i praksis ”made by evolution”. Evolusjon er i praksis avkom gjennom arv og DNA er jo molekylet som nedarves. Signaturen til DNA er nettopp nedarving. 

Egentlig bestrider jeg at det er gode argumenter for og imot som du sier. Ikke misforstå meg, det finnes plenty for. Disse argumentene er godt dokumentert og begrunnet. Problemet er argumenter imot som i min bok er ikke argumenter, men ubegrunnede påstander. Ofte i sammenheng med en eller annen uredelig logikk og/eller konklusjon. Ikke la du frem argumenter i sist innlegg, og ikke ser jeg noe til det i dette heller. 

Bruk gjerne rettsaksprinsippet. All moderne rettsmedisin tar utgangspunkt i evolusjon. Mener du at man har flaks når man får det rett ?

Beklager om det virker litt frekt, men jeg har store problemer med å se at du har studert DNA spesielt eller molekylærbiologi generelt. Bare se hvordan du legger frem statistikken, det er jo ikke annet enn en stråmann. Ingen mener det du legger frem ”statistikk mot”. Du prøver å motbevise noe ingen mener er tilfelle. Så om du skulle greie det er du akkurat like langt mtp evolusjon og DNA. Når det kommer til din studie av DNA vil jeg informere deg om at det er IKKE 3 milliarder oppgaver og funksjoner. Det er feil, det er tull.


Hvorfor tror du menneskets DNA oppsto i et scenario du beskriver her ?

Hvis en enorm kasse som inneholder 3,2 milliarder legoklosser i byggesett, og da en tilnærmet  lik oppbygging som en DNA-celle ble demontert og ble liggende i en stor haug i kassen, prøv da å tenke deg dette: At kassen begynner å bevege på seg og riste. Er det da mulig for lego-klossene å finne sin bestemte plass på bygge-settet uten noen form for intelligent påvirkning? 

 

Det viser at du har ingen forståelse for hva DNA er og gjør. Du forstår ikke en gang grunnprinsippene for hva evolusjon er. 

Hvorfor tror du ALT på dannes på samme tid ut fra totalt vilkårlige prosesser ? Hvor i all verden henter du dette fra og hva er relevansen ?

Og nei, en banan har ikke 50% lik DNA-oppbygging med oss mennesker, den har 100%. Og det  har de med ALT annet levende også. Det at alt liv har samme oppbygging er jo en av grunnene til at alt man mener at alt liv har samme opphav. 

Ca 50% av genene i bananen finner du tilsvarende hos oss mennesker. MEN disse er ikke genetisk like (gjør samme nytten kan man si). Dessuten så er bare en brøkdel av vårt DNA i form av gener i den forstand. Det at man finner tilsvarende gener mellom bananer og mennesker betyr at de genene vi finner er essensielle for begge to. Det er ikke overraskende, vi er begge eukaryote organismer og har mye til felles med det alene. Dette betyr ikke at vi er 50% banan (noe du burde innsett da langt unna 50% av vårt DNA er tilsvarende bananen. For simpansen og mennesket er tilsvarende tall ca 99%. Og ca 95% av dem gjør ikke bare samme nytten de er genetisk lik (identisk i mange tilfeller). Og ikke nok med det, tar man hele genomet (ikke bare en brøkdel som for bananen) så er ikke bare genene lik, men for hele genomet er det i langt over 90% identitet. Det gjør oss ikke til sjimpanser, men det gjør av vår gruppering til aper er korrekt. 

Et retorisk med tanke på dette med 50% banan. 

Mennesket består av flere bakterieceller enn menneskeceller, er vi da mennesker eller bakterier.

3 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Hjemmesentrert kirke
av
Joanna Bjerga
8 dager siden / 1302 visninger
Guds fravær
av
Geir Tryggve Hellemo
20 dager siden / 1227 visninger
Ja vel, gamlis
av
Heidi Terese Vangen
26 dager siden / 1213 visninger
To strekar
av
Arne Mulen
1 dag siden / 1058 visninger
Det vi ikke ser
av
Magne Nylenna
12 dager siden / 854 visninger
Biskop Byfugliens merkelige avskjedsreplikk
av
Roald Iversen
rundt 2 måneder siden / 568 visninger
Humanismens hellige skrifter
av
Didrik Søderlind
nesten 2 år siden / 562 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere