Svein Ausland

21

Ingen havstigning på Kiribati eller Tuvalu

Spaltist Ingunn Marie Tønnesen Seip skriver om klimaflyktninger fra bl.a. Stillehavsøyene Kiribati og Tuvalu. Det var en del snakk om at disse øyene ville bli oversvømmet pga. stigende havnivå for ti-femten år siden. Gode nyheter, for nå har vi fasiten så langt: Ingen havstigning har skjedd.

Publisert: 1. feb 2020

En ledende ekspert på verdens havnivå er professor ved Stockholm Universitet, Nils-Axel Mörner. Han har studert havnivået ved Maldivene, som også skulle være truet av å bli oversvømmet. Han skriver (2017):

"I perioden 2000-2005 ledet jeg et internasjonalt havnivåprosjekt på Maldivene. Ved observasjonsfakta samlet langs bredden på et stort antall øyer, kunne vi demonstrere at det faktisk ikke pågår noen oversvømmelse, derimot har havnivået vært stabilt de siste 40 årene.

Det samme fravær av nåværende havnivåstigning er nå dokumentert også i Bangladesh, Goa i Sør-India, Qatar, Tuvalu, Vanuatu, Kiribati, Fransk Guyana og Venezia. På alle disse stedene (og i deres omgivelser) har havnivået holdt seg nesten stabilt de siste 40-50 årene." 

Myter om hva som kan skje om ti, tjue eller femti år har blitt skapt ved at påstandene har blitt gjentatt og gjentatt. Propaganda kalles det. Fasiten er å se hva som faktisk har skjedd. Dette er ekte forskning, etterprøvbar.

Effektive bistandstiltak er å bygge solid. Og til det trengs sement. Og diesel til anleggsmaskiner. La det synke inn. CO2 stammer hovedsaklig fra naturen selv, som ligger utenfor vår kontroll. Det er hybris å tro at mennesket styrer jorda!


https://www.klimarealistene.com/2017/07/22/manipulasjon-av-havniva/

1 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere