Finn Ragnvald Huseby

6

Hvorfor så arg II

Loven skal fastsettes nå.

Publisert: 1. mar 2020

Knut Grønvik svarer i Vårt Land 21.2. på mitt innlegg fra 19.2.. Han gir her en forklaring på hvorfor han irriterer seg over Åpen folkekirke (ÅF). Jeg beklager, men jeg synes fortsatt det er rart at han er så arg på ÅF. For det han gir uttrykk for at irriterer ham, det er jo de områdene hvor han beskriver at ÅF er enig med ham i det han har arbeidet for i kirken. Jeg forstår ikke hvorfor han mener at ÅFs arbeid for en åpen kirke devaluerer og usynliggjør hans og andres arbeid for en åpen kirke. Ingen i ÅF tror denne kirkeforståelsen er funnet opp av oss, men vi arbeider for at den skal være tydelig tilstede og prege kirken, slik at flere kjenner seg favnet, verdsatt, inkludert. En annen reaksjonsmåte kunne jo vært å si: «Jeg er glad for at ÅF arbeider for den åpne folkekirken, det samme har jeg gjort i årevis. Men jeg er uenig med dem i ….».

I sitt innlegg 21.2. påpeker Grønvik et område han er uenig med ÅF i, nemlig ÅFs engasjement for å opprettholde dagens valgordning der det er lovfestet at kirkevalget skal skje samtidig med og i nærhet til offentlige valg. Det er et interessant eksempel. For ÅF er nettopp spørsmålet om vi har valgordninger som legger til rette for bred valgdeltakelse, et uttrykk for vårt engasjement for den åpne folkekirken. I valgprogrammet vårt står det derfor, under overskriften «Kirken som folkekirke», bl.a.: «I kommende periode skal Åpen folkekirke særlig jobbe for …. – at valgordningen gir innflytelse til bredden blant kirkens medlemmer. ….. – at kirkevalg fortsatt skjer samtidig og i umiddelbar nærhet til kommune- og fylkestingsvalg.» Dette er det vi som er valgt inn for ÅF har forpliktet oss til å arbeide for. Det er nå lovarbeidet skal avgjøres. Da er det naturlig at ÅF nå tydeliggjør sitt synspunkt, det motsatte ville vært overraskende.

2 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Guds fravær
av
Geir Tryggve Hellemo
17 dager siden / 1208 visninger
Ja vel, gamlis
av
Heidi Terese Vangen
23 dager siden / 1205 visninger
Hjemmesentrert kirke
av
Joanna Bjerga
5 dager siden / 962 visninger
Det vi ikke ser
av
Magne Nylenna
9 dager siden / 848 visninger
Biskop Byfugliens merkelige avskjedsreplikk
av
Roald Iversen
rundt 2 måneder siden / 616 visninger
Humanismens hellige skrifter
av
Didrik Søderlind
nesten 2 år siden / 573 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere