Verdidebatt

Når er det fullt her?

Ingen har nådd frem med anmodning om konsekvensanalyse for matsikkerhet grunnet den rause innvandringspolitikken.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Importen av landbruksvarer i 2017  var på 63,7 milliarder. Milliardvekst i importen av matvarer i fjor.Nationen 02.03.2018. Redaksjonen får klipp.

Importen av landbruksvarer i 2018 var på 66,5 milliarder. Rekordvekst i importen. Nationen 07.03.2019.

Norge er avhengig av soya fra Brasil som ingrediens i kraftfor for å øke produksjonen.Det brukes til husdyr, fjærkre og oppdrettsnæringen.Likevel er vi på dundrende underskudd.

Brasil er brutal mot befolkningen for å skaffe nok soya for eksport. En hel landsby ,til og med kirken, ble rasert,er en av historiene som er kommet offentligheten for øre. Soya betyr sult I Brasil.KariGåsvatn.Nationen 10.02.2018.

Selvforsyningsevnen i Norge er altså farlig lav. Vi er avhengig av fred og åpne handelsruter og land som kan eksportere. Har lest at i alle fall et land,Etiopia tar jorda fra småbønder for å skaffe basismat for eksport.

Forsvaret frykter matsvikt.Klassekampen. 08.01.2016.

Det sløses enormt med korn og ris på verdensbasis. 20 % av kornet(kliet) skilles ut ved utmalingen til hvittmel.Det meste går til grisemat.       Mølle sentralen opplyste våren 2016, at deres 3 møller i Skien,Buvik og Vaksdal  skiller ut 7,2 tonn kli pr time ved utmalingen  til hvittmel. Også kimen skilles ut. Hva det betyr for folkehelsen er ikke målbart.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt