Kåre Kvangarsnes

17

Takk til Shoshana Ohana, men hvor er Antirasistisk Senter, Ervin Kohn og Erna?

Shoshana Ohana går i sitt innlegg om den nyoppnevnte Ytringsfrihetskommisjonen hardt ut mot kulturminister Abid Raja som har utnevnt Karpe Diems Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid som en av de 17 medlemmene.

Publisert: 24. feb 2020

 Hun hevder  at nettopp denne artisten og denne musikkgruppe har bidratt til  at jøder i Norge går under jorden som et resultat av  deres uttrykte jødehat gjennom noen av sine tekster.

Takk for at hun tør å a ta opp dette, for i pressen er det taust som i graven. Bortsett fra den alternative presse da. 

Shoshana kunne kanskje også ha  påpekt at denne gruppen også fikk minimalt  med  motbør i pressen  for noen år siden da de rappet en lite fordekt drapsoppfordring mot Frps Carl Ivar Hagen i en av sine tekster. Det hører også med.

I en ytringsfrihetskommmisjon bør det jo være høyt under taket dersom den skal ha et mandat om å verne om ytringsfrihet og ikke ha som oppgave å å begrense den.

En kan jo se det på ulike måter dette at de utnevner et Karpe Diem -medlem. Forhåpentligvis borger det for at de ikke har tenkt å innskrenke vår ytringsfrihet når en artist som ikke har gått av veien for nettopp hatprat mot både jøder og andre i sine tekster, nå er blitt belønnet med medlemskap i denne kommisjonen.

Men hvor er alle de i pressen og de politiske partiene som angriper vanlige mennesker og" sinte gamle menn" i kommentarfeltene(og noen ditto eldre kvinner), eller  "rightwingers" som Erna liker å benevne dem når hun er i likesinnet selskap  i utlandet?  Har de ingen innsigelser mot denne utnevnelsen?

Hva om Hege Storhaug ble utnevnt? Det ville ha blitt et rabalder uten like. Ervin Kohn, Antirasistisk Senter , Erna Solberg og MSM ville nok protestert med høylytt moraliserende patos om så skulle ha skjedd. 

Islamkritikere og mennesker med tradisjonelle vestlige frihetsverdier  er som kjent å anse som  de verste i disse kretser. Mennesker som er sleivete mot jøder og ledere i Israel, og FrP, er det ikke så farlig med.

 Det oppleves vel av mange som om  hatprat  ikke alltid er  så ille. Det spørs litt hvem det rettes mot og hvem som er avsender kan det sees ut som.   

Det må være lov å håpe på at  den nye Ytringsfrihetskommisjonen kan bidra til å rydde litt opp.  

      

2 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere