Jo Hedberg

Leder, Bønnelista.no
7

Kirkens LHBT undersøkelse: Hvorfor undersøke bare en liten gruppe?

Statistisk er det bare 2-3 prosent av befolkningen som definerer seg selv inn som en LHBT`er. Dvs. 2-3 av 100 mennesker. Hvorfor har kirken laget en stor undersøkelse bare for denne gruppen?

Publisert: 20. feb 2020

Hvorfor er ikke de bevegelseshemmede med, de med syns- eller hørselsproblemer eller dysleksi (ca 10% av befolkningen) tatt med i undersøkelsen? Hvorfor dette store fokus bare på de som sliter med sin kjønnsidentitet? Kan det være for å presse dette ytterligere inn i kirken og i dette tilfellet på de ansatte i kirken?

Denne undersøkelsen skal være anonym, men med så mange opplysninger du skal gi om deg selv, (alder, kjønn, bispedømme, stillingstype, hvor du og dine foreldre er født, sivil status, hvem som er din arbeidsgiver, stillingsprosent, fast eller midlertidig stilling, lederansvar-budsjett-tillitsvalgt-verneombud, om du er fagorganisert) så vil det ikke være vanskelig å finne ut hvem som har svart hva. Undersøkelsen er altså ikke anonym og kan derfor brukes mot den enkelte arbeidstaker i etterhånd, selv om det nok ikke er intensjonen. Slik denne undersøkelsen for alle ansatte i Den norske kirke er utformet, vil den nok gjøre det enda vanskelige å skaffe nok bemanning til en allerede underbemannet kirke.   

Som kjent er det ifølge kirkens trosgrunnlag, Bibelen, synd å leve sammen med en mann slik en lever sammen med en kvinne (Rom 1,26 ff) og slike gjerninger fører til at en ikke arver Guds rike ifølge  1 Kor 6,9-10. Derfor er det ekstra betenkelig at noen få enkelt personer skal heies frem med en slik undersøkelse i kirken.

5 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Guds fravær
av
Geir Tryggve Hellemo
16 dager siden / 1202 visninger
Ja vel, gamlis
av
Heidi Terese Vangen
22 dager siden / 1201 visninger
Det vi ikke ser
av
Magne Nylenna
8 dager siden / 844 visninger
Hjemmesentrert kirke
av
Joanna Bjerga
4 dager siden / 800 visninger
Biskop Byfugliens merkelige avskjedsreplikk
av
Roald Iversen
rundt 2 måneder siden / 619 visninger
Humanismens hellige skrifter
av
Didrik Søderlind
nesten 2 år siden / 577 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere