Shoshana Ohana

3

Yttringsfrihetskommisjonen

Publisert: 21. feb 2020

Før helgen presenterte kulturminister Abid Raja de nye medlemmene av yttringsfrihetskommisjonen. Personlig synes jeg det er særlig ett navn som utpeker seg, og dessverre ikke på en god måte. Dette lover ikke godt. Jeg vil tørre å påstå at Abid Raja har ett problem. Han fikk æren av å åpne Jødisk kulturfestival i 2017 og som så mange andre politikere kom han med en flott festtale. Vi er mette på fine ord og sultne på handling. Å invitere med seg Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid på laget er etter mine begreper fullstendig skivebom. Sammen med 17 andre skal han se på «tiltak for å motvirke spredningen av hatefulle og ulovlige ytringer i sosiale medier.» Ja, det er riktig at Abdelmaguid har markert seg i samfunnsdebatten, ett av kriteriene for å få bli med i ytringsfrihetskommisjonen. Han har bla. bidratt til at norske jøder ønsker å gå under jorda.

Jeg må si jeg synes dette er en pussig og underlig avgjørelse. Hvordan skal man tolke dette som jødisk i Norge i dag? En mann som virkelig har fått vår lille jødiske minoritet til å føle seg uønsket og mindre akseptert i Norge. Den ene halvdelen av Karpe. En duo som har markert seg ved å trykke jøder ned i søla, sette oss i bås med bikkje/fitte/kødd. En duo som absolutt ikke var lydhør når vi sa at slike karakteristikker ikke er innafor. Men også en duo som vil kneble israelske musikere og kunstnere gjennom kulturell boikott av Israel.

Problemet med hatefulle ytringer er større enn dere aner når dere klarer kunststykket å tilby denne mannen en plass i ytringsfrihetskommisjonen. Jeg har lite håp for hva dere kan bidra med når dere ikke engang kan gjenkjenne problemet i egne rekker. Man kan ikke være løsningen på problemet når man selv er en del av problemet. Yttringsfrihetskommisjonen trenger folk som har litt innsikt, med en finger på pulsen i samfunnet. Folk som kan fremme dialog og forståelse, mellom religiøse grupper, men også mellom minoriteter og majoritetssamfunnet. Vi trenger ikke folk som tråkker på andre minoriteter for å selge plater. 


11 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere