Ståle Heggset

1

Et lite apropos fra en som går i ”den forsamlingen på Sunnmøre”

Mange mener så mangt. Jeg har stor tro på at det er lov å være uenig. Men er alle disse utropstegnene nødvendig? Hva med et spørsmålstegn i ny og ne?

Publisert: 19. feb 2020

Ja, en forsamling på Sunnmøre har fått et eldsteråd bestående av både menn og kvinner. Er dette verdens undergang for alle disse ”utropstegn-skriver-mennene” i Dagen og ulike kommentarfelt? Det kan virke sånn. Hvorfor? Har de tenkt å bli en del av denne forsamlingen på Sunnmøre, siden de tenker det er så viktig å formane dem til ”rett” lære?

Jeg er så heldig å være en del av denne forsamlingen på Sunnmøre. Vi bruker ikke utropstegn. Vi har brukt mange spørsmålstegn, og så har vi sammen kommet fram til et punktum. Vi har vært gjennom en lang prosess, som egentlig begynte for flere år siden. Så har saken vært oppe på tre årsmøter, det har vært forsamlingsmøter med ”høyt under taket”, og de ulike synene er belyst på flere bibeltimer i løpet av det siste året. Årsmøtets vedtak om et eldsteråd av begge kjønn var enstemmig. Og forsamlingen er meget fornøyde med sine ledere. Tenk det.

Det har vært veldig ”interessant” å lese kritikken mot oss. ”De har ikke belegg i Bibelen!” ”De argumenterer ikke med Bibelen!” Jeg kan forsikre alle som er så opptatt av oss fra avstand, at vi både har argumentert med Bibelen og at vi mener vi har belegg i Bibelen. Om jeg tror disse ”utropstegn-mennene” ville ha likt eller anerkjent vår argumentasjon? Nei! Og her bruker jeg selv et utropstegn, for når ”utropstegn-folk” har bestemt seg for noe, så er det nok slik. Kan forsamlingen vår leve greit med at disse mennene er uenige med vedtaket vårt? Ja. Disse ”utropstegn-mennene” har vel bidratt ytterst lite til denne ”forsamlingen på Sunnmøre” så langt?

”Forsamlingen på Sunnmøre” har hatt en intern prosess, som medlemmene har vært fornøyd med. Diskusjonene og bibelundervisningen har vært tatt internt. Vi har ikke noen gang uttrykt at alle andre må være enig med oss. Vi har ikke brukt utropstegn, men heller sagt at ”vi kan leve med ulike syn i denne saken”. Vi respekterer hverandre i forsamlingen og anerkjenner at en kan vurdere disse spørsmålene ulikt. Hos oss er det ingen meningspress. Ja, vi mener at Bibelen er Guds Ord. Ja, vi har skilt mellom lærespørsmål og ordningsspørsmål her. Det er et valg vi har tatt internt, og som vi lever godt med.

Prosessen forsamlingen har vært gjennom, kan ikke gjengis i et avisinnlegg. En kan heller ikke redegjøre for undervisningen og argumentasjonen lettvint i en artikkel. Når det er sagt, ligger det mye litteratur ute både om det konservative bibelsynet, som skiller mellom lære- og ordningsspørsmål, og om tjeneste ut fra nådegaveprinsippet – google i vei, den som vil. ”Forsamlingen på Sunnmøre” har aldri forsøkt å påvirke alle andre forsamlinger og menigheter til å mene det samme som dem. Vi har kommet fram til et enstemmig vedtak, basert på Guds Ord – for evangeliets skyld.

”Forsamlingen på Sunnmøre” driver et utstrakt arbeid for barn, ungdom, voksne og eldre. Det er evangeliet som står i sentrum. Vi når bredt ut i lokalmiljøet. Vi velger å bruke kreftene våre på dette viktige arbeidet og fortsetter å bygge en forsamling på Bibelens grunn. Beklager hvis noen dermed savner oss i kommentarfelter og debattinnlegg. Ta heller kontakt med oss direkte hvis det er noe dere lurer på.

Hilsen Ståle Heggset, stolt medlem av Emblem bedehusforsamling.

4 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere