Roald Øye

Pensjonist
361

Erna Solbergs og den muslimske IS-kvinnens moral.

Statsminister Erna Solberg sa til TV 2 i forrige uke «at det var moralsk riktig å hente den syke gutten hjem sammen med søsteren og moren». Det er en noe tvilsom påstand. Regjeringen har ikke vurdert den norske IS-kvinnens handlinger skriver professor emeritus ved TF, Bernt Torvild Oftestad i et innlegg på verdidebatt den 20. januar.

Publisert: 22. jan 2020


Regjeringen mangler etter hans vurdering et kritisk perspektiv på IS-saken: «Er det moralsk forsvarlig av en mor å nekte sitt barn rett til liv? Her er den hvite flekken eller dødvinkelen i regjeringens tenkesett. Moren stiller et ultimatum overfor regjeringen: Om dere vil redde barnet fra å dø, må jeg få vende tilbake til Norge sammen med det. Uten meg ingen løsning! Slik gjør hun regjeringen potensielt ”skyldig” i barnets død, men uten at den klemmen hun har satt regjeringen i, blir kritisk vurdert. Overraskende at man ikke ser at moren bruker en annens liv, livet til eget barn, som middel til å oppnå en fordel for seg selv.» Etter noen år i fengsel vet hun at hun vil slippe ut til sine barn: Erna Solbergs moral burde også etterprøves.

Det skal etter sigende være flere norske kvinnelige IS-krigere med barn i oppsamlingsleirene i Syria, som ennå ikke har bedt om hjelp til å komme tilbake til Norge, men nå ryktes det i leirene hvor positiv den norske opinion er overfor sine nye landsmenn som har gjort tjeneste i IS og i andre terrororganisasjoner. Sannsynligvis vil kvinnene forsøke å utfordre den norske stat på samme måte som den norske kvinnen med de to barna. Legeerklæring om syke barn har hittil ikke vært et «must» fra norsk side.  

Presedensen, som kan komme til  å gjelde i norsk rettsvesen på dette området, gjør utsiktene gode for flere norske mødre til å returnere til Norge med status som gode og kjærlige mødre, sett gjennom øynene til representanter både på Stortingets politiske venstre-og høyreside.

FrP har nå gått ut av regjeringen, og det kan føre til at dette moralske spørsmålet kan komme på den politiske dagsorden etter hvert. Partiet har intet å tape av det.  

4 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Tåkelagt
av
Liv Osnes Dalbakken
rundt 2 måneder siden / 3688 visninger
Sover heile regjeringa?
av
Lisbeth Marie Austnes
17 dager siden / 1248 visninger
Når fest blir dom
av
Kristine Sandmæl
23 dager siden / 900 visninger
Er jeg rett kalt prest?
av
Julie Schjøth-Jovik
15 dager siden / 855 visninger
Takk og farvel, KrF
av
Kristofer Olai Ravn Stavseng
15 dager siden / 651 visninger
Det viktigste er et godt arbeidsmiljø
av
Martin Enstad
27 dager siden / 572 visninger
Nei, Lægdene, vi er ikke i mot kvinner
av
Mikael Bruun
rundt 1 måned siden / 543 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere