Roald Øye

Pensjonist
336

Erna Solbergs og den muslimske IS-kvinnens moral.

Statsminister Erna Solberg sa til TV 2 i forrige uke «at det var moralsk riktig å hente den syke gutten hjem sammen med søsteren og moren». Det er en noe tvilsom påstand. Regjeringen har ikke vurdert den norske IS-kvinnens handlinger skriver professor emeritus ved TF, Bernt Torvild Oftestad i et innlegg på verdidebatt den 20. januar.

Publisert: 22. jan 2020


Regjeringen mangler etter hans vurdering et kritisk perspektiv på IS-saken: «Er det moralsk forsvarlig av en mor å nekte sitt barn rett til liv? Her er den hvite flekken eller dødvinkelen i regjeringens tenkesett. Moren stiller et ultimatum overfor regjeringen: Om dere vil redde barnet fra å dø, må jeg få vende tilbake til Norge sammen med det. Uten meg ingen løsning! Slik gjør hun regjeringen potensielt ”skyldig” i barnets død, men uten at den klemmen hun har satt regjeringen i, blir kritisk vurdert. Overraskende at man ikke ser at moren bruker en annens liv, livet til eget barn, som middel til å oppnå en fordel for seg selv.» Etter noen år i fengsel vet hun at hun vil slippe ut til sine barn: Erna Solbergs moral burde også etterprøves.

Det skal etter sigende være flere norske kvinnelige IS-krigere med barn i oppsamlingsleirene i Syria, som ennå ikke har bedt om hjelp til å komme tilbake til Norge, men nå ryktes det i leirene hvor positiv den norske opinion er overfor sine nye landsmenn som har gjort tjeneste i IS og i andre terrororganisasjoner. Sannsynligvis vil kvinnene forsøke å utfordre den norske stat på samme måte som den norske kvinnen med de to barna. Legeerklæring om syke barn har hittil ikke vært et «must» fra norsk side.  

Presedensen, som kan komme til  å gjelde i norsk rettsvesen på dette området, gjør utsiktene gode for flere norske mødre til å returnere til Norge med status som gode og kjærlige mødre, sett gjennom øynene til representanter både på Stortingets politiske venstre-og høyreside.

FrP har nå gått ut av regjeringen, og det kan føre til at dette moralske spørsmålet kan komme på den politiske dagsorden etter hvert. Partiet har intet å tape av det.  

4 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Ja vi elsker alle i dette landet
av
Jarle Mong
5 dager siden / 2771 visninger
Mel gir stabilitet
av
Ingrid Vik
28 dager siden / 1884 visninger
Er far og hans slekt uten betydning?
av
Øivind Benestad
2 dager siden / 1278 visninger
Hvem skal bli født?
av
Paul Leer-Salvesen
8 dager siden / 1002 visninger
Mor eller menneske?
av
Liv Osnes Dalbakken
30 dager siden / 687 visninger
Hjemlengsel
av
Joanna Bjerga
3 dager siden / 620 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere