Greta Aune Jotun

170

Medlidenhet med ett barn, men ikke med de femten tusen

Publisert: 21. jan 2020

Regjeringspartiene, unntatt FrP, forsvarte at IS-kvinnen med hennes to barn, det ene angivelig sykt, skulle få komme til Norge. Disse barna er, i kraft av morens norske statsborgerskap, også borgere av Norge og har derfor alle de rettighetene norske barn bør ha. Det syke barnet skulle reddes. Det er godt. Ethvert barn er absolutt verdifullt, uansett alder og uansett hvilken medisinsk diagnose det har eller får (før eller etter fødselen) - og uansett hvilke foreldre det har.

Men: De samme regjeringspartiene, unntatt KrF, inkludert FrP, forsvarer en lov som hvert år fratar 12-15 000 ufødte barn retten til liv. Også disse bør ha, i kraft av mødrenes norske statsborgerskap, menneskerettighetene - og som selvstendige individer, rett til å bli behandlet som borgere av Norge, ikke som verdiløst materie.

Derfor: Når politikere står frem i offentligheten og bedyrer at de tar tilbake IS-moren på grunn av medlidenhet med det ene syke barnet, men med "nebb og klør" forsvarer Abortloven av 1978, og dermed tillater at det DREPES uskyldige barn hver dag, år etter år etter år, opptil femten tusen per år, da er fortellingene deres om "medlidenhet" null troverdig. Alle som forsvarer norsk abortpraksis - også i opposisjonspartiene, kan tie om egen barmhjertighet.

Norge bør snarest skjerpe lovgivningen for deltakelse i terrornettverk. I tillegg til straffen bør disse fratas norsk statsborgerskap. Det kan virke preventivt.

7 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Visjon Norge som «Guds forrådshus»?
av
Cecilie Erland
14 dager siden / 1857 visninger
Tilbake til humanismen
av
Hans Anton Grønskag
6 måneder siden / 1721 visninger
Å bli forma til eit kristent liv
av
Hallvard Jørgensen
11 dager siden / 1699 visninger
Hvorfor jeg er kristen
av
Geir Tryggve Hellemo
rundt 1 måned siden / 1064 visninger
Lengselen etter det evige hjem
av
Heidi Terese Vangen
4 dager siden / 993 visninger
Rusreformen som gjør vondt verre
av
Constance Thuv
8 dager siden / 866 visninger
Prestekallet kommer innenfra
av
Maryam Trine Skogen
19 dager siden / 848 visninger
Hva Ari Behn åpenbart gikk glipp av
av
Leif Knutsen
rundt 2 måneder siden / 768 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere