Greta Aune Jotun

180

Medlidenhet med ett barn, men ikke med de femten tusen

Publisert: 21. jan 2020

Regjeringspartiene, unntatt FrP, forsvarte at IS-kvinnen med hennes to barn, det ene angivelig sykt, skulle få komme til Norge. Disse barna er, i kraft av morens norske statsborgerskap, også borgere av Norge og har derfor alle de rettighetene norske barn bør ha. Det syke barnet skulle reddes. Det er godt. Ethvert barn er absolutt verdifullt, uansett alder og uansett hvilken medisinsk diagnose det har eller får (før eller etter fødselen) - og uansett hvilke foreldre det har.

Men: De samme regjeringspartiene, unntatt KrF, inkludert FrP, forsvarer en lov som hvert år fratar 12-15 000 ufødte barn retten til liv. Også disse bør ha, i kraft av mødrenes norske statsborgerskap, menneskerettighetene - og som selvstendige individer, rett til å bli behandlet som borgere av Norge, ikke som verdiløst materie.

Derfor: Når politikere står frem i offentligheten og bedyrer at de tar tilbake IS-moren på grunn av medlidenhet med det ene syke barnet, men med "nebb og klør" forsvarer Abortloven av 1978, og dermed tillater at det DREPES uskyldige barn hver dag, år etter år etter år, opptil femten tusen per år, da er fortellingene deres om "medlidenhet" null troverdig. Alle som forsvarer norsk abortpraksis - også i opposisjonspartiene, kan tie om egen barmhjertighet.

Norge bør snarest skjerpe lovgivningen for deltakelse i terrornettverk. I tillegg til straffen bør disse fratas norsk statsborgerskap. Det kan virke preventivt.

7 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Ja vi elsker alle i dette landet
av
Jarle Mong
3 dager siden / 2492 visninger
Mel gir stabilitet
av
Ingrid Vik
26 dager siden / 1874 visninger
Den norske kirke og pornografi
av
Marthe Kristine Østerud Primstad
rundt 1 måned siden / 1126 visninger
Hvem skal bli født?
av
Paul Leer-Salvesen
6 dager siden / 924 visninger
Mor eller menneske?
av
Liv Osnes Dalbakken
28 dager siden / 674 visninger
Er far og hans slekt uten betydning?
av
Øivind Benestad
rundt 11 timer siden / 612 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere