Jørn Maurstad

51

Når kristne jøder i Israel ser på seg selv som del av det jødiske folket, hvordan kan da rabbiner Joav Melchior mene han har rett til å ta fra dem denne retten?

Kristne jøder må ha en rett til å være en del av Israel

Publisert: 16. jan 2020

I innlegget med den noe provoserende tittelen: ‘Vi ønsker ikke fremmed tro i vår helligdom’, setter Melchior seg til doms over kristne jøder i Israel. I følge Melchior har jøder som har kommet til tro på Jesus, konvertert ut av det jødiske fellesskapet. Lederen for Bibelselskapet i Israel beskriver sin jødiske bakgrunn på følgende måte: «Min far kom fra Polen etter krigen, han hadde overlevd holocaust, og kom til Israel» (Bibelgaven 4|19). Også hans mor var jøde i fra Iran.

En kristen nordmann som konverterer til islam, går ut av det kristne felleskapet, men han slutter ikke å være norsk av den grunn.

I Melchior begrunnelse henviser han til Makkabeernes kamp mot helleniseringen. Men Melchior kjenner sikkert til at de første kristne var jøder, og at den kristne kirkens første menighet ble dannet i Jerusalem for snart 2000 år siden. Kristendommen er ingen fremmed tro i Jerusalem.

 Skal det være troverdighet i det Melchior sier om tillit mellom jøder og kristne, så må det også innebære å akseptere at kristne jøder har rett til å leve i Israel som del av den jødiske befolkning.

6 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Ja vi elsker alle i dette landet
av
Jarle Mong
3 dager siden / 2418 visninger
Mel gir stabilitet
av
Ingrid Vik
26 dager siden / 1871 visninger
Den norske kirke og pornografi
av
Marthe Kristine Østerud Primstad
rundt 1 måned siden / 1115 visninger
Hvem skal bli født?
av
Paul Leer-Salvesen
6 dager siden / 913 visninger
Mor eller menneske?
av
Liv Osnes Dalbakken
28 dager siden / 671 visninger
Visjon Norge og kritikk
av
Pål Georg Nyhagen
11 dager siden / 599 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere