Dan Lyngmyr

209

Stortingets NAV høring - når viljen til å ta personlig ansvar ikke er veldig synlig.

At regjeringen sier de vil gjøre alt for å rydde opp i NAV skandalen er en selvfølgelighet- det skulle bare mangle. Spesielt når så mange vanlige mennesker urettmessig er dømt og fengslet.

Publisert: 13. jan 2020

Det er, både i et vanlig liv, og i en statsråds liv, mulig å begå feil, og ingen er tjent med å felle en dom for raskt, og det må være plass for tilgivelse – for alle.

Men , for den som har fulgt høringene på NRK , så er det spesielt ett ståsted som avtegner seg tydeligere enn andre.

Alle andre har mesteparten av skylda.

– Høringen ble et «blame game». Det kom det ikke frem mye nytt, men det ble bare tydeligere at sentrale aktører skylder på hverandre", sier Per Lægreid, professor Emeritus i statsvitenskap til Aftenposten på nett 12.01.2019

NAV direktør Sigrun Vågeng er fortsatt lei seg . Sammen med statsråd Anniken Hauglie, den øverste ansvarlig.

Og, de er begge ansvarlige for at NAV har brukt jernhansker og vært uten nåde.

De forfulgte.

De urettmessig forfulgte er alle vanlige mennesker. Som i tillegg til en krevende livssituasjon i forhold til helse eller arbeid, eller begge deler, har tapt sitt omdømme og respekt som en følge av uberettiget straffeforfølgning og/eller fengselsstraff. 

I tillegg til tapte inntekter og sterkt begrensede muligheter i arbeidsmarkedet som en følge av fengselsdommer eller andre straffereaksjoner fra staten og NAV.

Hvor enkelt det har vært å opplyse en mulig ny arbeidsgiver om at " he-he , nei da var jeg tilfeldigvis fengslet pga trygdebedrageri skjønner du " er det vel knapt mulig å forestille seg - bortsett fra at mulige arbeidsgivere neppe kan klandres for en viss reservasjon i møte med slike opplysninger.

Symbolene.

NAV direktøren og statsråden er sterke symboler på at både NAV og staten har valset over mange vanlige enkeltmenneskers liv gjennom en sterkt foruroligende og uakseptabel praksis. 

Derfor bør både NAV-sjefen og statsråden, av respekt for alle de som har fått ødelagt sine liv - trekke seg.  Så langt har ingen av dem forstått verdien av en slik handling. 

Det ville tjene deres ettermæle til gode,og fordi det noen ganger ikke holder å være lei seg.

2 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere