Verdidebatt

Religion og politikk må skilles.

Oddbjørn Johannesen retter et blikk på den etterdønning han har observert her hjemme av den skandaløse blandingen av religion og politikk i dagens USA

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Det er all grunn til å takke for den observasjon som Oddbjørn Johannesen deler med oss i sitt innspill om POTUS og det faktum at denne 45. presidenten i USA nå stilles for riksrett for sin maktarroganse.

Redaktøren i Christianity Today er langt mer representativ for de brede lag av amerikansk kristenliv enn den utrerte og ukritiske støtte de nevnte personene har kommet med (Se O. J. sin artikkel). Deres selvbetegnelser er direkte latterlige, og de blir ikke mindre upassende, når dette formidles på hjemlig mark.

Det er klart uheldig dersom noen lar seg forvirre av dette spillet, der noen gir seg til å sammenligne denne nybakte politikeren  som nå har rollen som USAs sin 45. president, med Guds sønn.  Dette er et hån mot den kristne tro, og et forsøk på å koble politisk makt til religiøse forestillinger ved å forføre massene.

Det er en alvorlig tid, der målet er å sikre demokrati og likeverd i USA, og stoppe sammenblandingen av religion og politikk.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt