Verdidebatt

«Gå bort, Daniel, for ordene skal holdes skjult og være forseglet inntil endetiden.»

Kristendommen slik Luther innførte den, er basert på grunnlag av reformasjonen hans som er basert på hans måte å forstå Bibelen på. I ettertid har det hele tiden vært kirkelige og teologiske spenninger ute å gått. (se kristendommens historie i Norge; https://snl.no/Kristendommens_historie_i_Norge

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Som man kan se av denne historien er man faktisk akkurat nå i år tilbake til hvor kristningen startet: «Norges kristning foregikk gjennom et langt tidsrom, antakelig et par hundre år. Kristningen var et resultat av kontakter med det kristne Europa som handelsforbindelser og vikingtog hadde skapt, men også av bevisste misjonstiltak fra den angelsaksiske kirken (Vestlandet) og fra Tyskland og Danmark (Viken). Dette kulminerte i de tre misjonskongene Håkon AdalsteinsfostresOlavTryggvasons og Olav Haraldssons kristningsforsøk.»

Vestlandet og Viken har i år oppstått igjen som 2 fylker, og statskirkeordningen ble til en folkekirke i 2017.
Man kan også se at det var et kristningsforsøk og ikke en kristning av Norge. At alle blir innlemmet i en statskirkeordning og blir døpt og konfirmert er en ordning som er dannet av konservative kristne holdninger som ikke er i tråd med NT og misjonsbefalingen til de 11 disiplene, de er teoretisk fratatt sitt embete av de som nå forsøker  å kristne hele verden slik disiplene ble bedt om?
Misjonsbefalingen fra Jesus sier til 11 av disiplene: «Jeg har fått all makt i himmelen og på jorden. - Gå derfor og gjør alle folkeslag til disipler....» Lukas nevner all verden... selv om man mener skriften er bokstavelig ment, hvorfor ikke dette her også?

Men slik Lukas begynner sine fortellinger er han mer detaljert i beskrivelsen av skriften og informerer Teofilos om at skriften må  gjennomgås av ham fra begynnelsen av, slik at den kan bli oppfattet som pålitelig  og i sammenheng? (Luk.1.1-4, alle navn har tilknytning til Jesus fordi: 2.Tim.3.16-17: «Hver bok i Skriften er innblåst av Gud og nyttig til opplæring, tilrettevisning, veiledning og oppdragelse i rettferd, så det mennesket som tilhører Gud, kan være fullt utrustet til all god gjerning.» - Og 1.Tim.2.5: For Gud er én, og én mellommann er det mellom Gud og mennesker, mennesket Kristus Jesus.) 

Mennesker er ikke her innkludert, ikke før etter 1.Kor.15.22-23? : For slik alle dør på grunn av Adam, skal alle få liv ved Kristus. Men hver i sin tur: Kristus er førstegrøden. Deretter, ved hans gjenkomst, følger de som hører Kristus til. (Førstegrøden av oppstandelse se Åp.14.1-5, Rom.3.24)
Om denne allmakten er overført til Jesus som skulle sette i gang misjonsbefalingen kan man jo selv undersøke ved å søke opp når den skulle komme gjennom "all makt profetien?"
  1. For det første nevner Paulus mer om denne tiden i 1.Kor.15.13-26 (som handler om oppstandelse for alle, men i sin tur ) Den siste fiende som overvinnes er døden. (26) Den som beseirer den er Kristus (45-57) Og alle verdensmakter er da beseiret (24) – og når det er blitt slik står det at Gud er i alt og alle. (28) 

  2. Neste gang hvor det opplyses om at Jesus (nå kalt Lammet) får makt, er i Åp.5.(hvor Boken med de 7 segl åpnes, hvor løven av Juda, Davids rotskudd (se også Åp.22.16) kan åpne boken med de sju segl. (Legg også merke til at versene også henviser til GT! Åp5,5 viser til 1 Mos 49,9f, Jes 11,1-10,Rom 15,12 – Jes.11.10: Den dagen skal Isais rotskudd stå som et banner for folkene. Folkeslagene skal søke ham, og hans bolig skal være herlig.  

    Versene 9-12 handler om at gjennom sønnen er alle mennesker av alle nasjoner frikjøpt for Gud og gjort dem til et kongerike av prester (se også dette i Åp.20.4-6 etter det tusenårige riket) Og Lammet er nå blitt verdig til å få all makt, visdom, rikdom og styrke.

    Og at boken (Bibelen) som er forseglet inntil det nedenunder og ovenfor har skjedd.

  3. All makt er også nevnt i Åp.12.7-10 i forbindelse med at dragen som er satan kastes ut av himmelen etter at det ble ført krig der. Da er seieren kommet og Guds salvede fått herredømmet.  (Det er også mulig å forstå denne symbolikken gjennom fortellingene om Beelsebul; i Matt.10.25 Note : Beelsebul: navn på =djevelen. Og i Matt.12.22-27)

Se også Åp.20.7-10 (Satan kastes i ildsjøen, det bekreftes at det var dette Jesus ble født til i Heb.2.14: Siden barna er av kjøtt og blod, måtte også han fullt ut bli som dem. Slik skulle han ved sin død gjøre ende på ham som har dødens makt, det er djevelen. (= 1.Kor.15.26 - punkt 1, og henvisnig i dette avsnitt.)
Jeg ser da ingen mulighet ut fra en bibelsk gjennomgang at det er mulig å ta feil av årsaken for Jesu fødsel, siden det er mange skriftsteder i NT som taler for hans gjerninger og at de ikke er utført slik Bibelen forteller dem? (Matt.1.21-23? - og skriftstedene ovenfor?) I Heb.9.27-28 skrives det: slik er også Kristus ofret én gang (v26- åpenbart seg én gang for alle ved tidenes ende) for å bære syndene for de mange, og siden skal han for annen gang komme til syne, ikke for syndens skyld, men for å frelse dem som venter på ham.
Hvordan så mange kan overse slike budskap, handler vel mer om å tro på menneskers forståelse og trang til å tro på det som ikke står i skriften, enn å sette seg inn i hva en forseglet bok kan innebære til forvirring?
Dan.12.8.8 (Trengsel og frelse i endetiden) Jeg hørte det, men forsto det ikke og spurte: «Herre, hva er slutten på dette?» Han svarte: «Gå bort, Daniel, for ordene skal holdes skjult og være forseglet inntil endetiden.»


Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt