Verdidebatt

«Eksempel på politisk hykleri og desinformasjon»

Leder for «Senter mot Antisemittisme», Rachel Suissa, skrev en lesverdig lederartikkel i bladet «SMA-Info» den 29. november 2019 om «Hykleriet» i norsk utenrikspolitikk. Artikkelen ble avsluttet på følgende profetiske måte:

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

«Det kommer ikke til å finne sted noen forhandlinger om en «tostatsløsning» slik utenriksministeren ønsker seg. Hele denne forestillingen er eksempel på politisk hykleri og desinformasjon som bare kan ha til hensikt å skjule for det norske folk en skandale som i sine konsekvenser ikke står tilbake for NAV-skandalen. Men noe av årsaken til denne skandalen ligger i at vi nettopp har fulgt EUs anti-israelske politikk til punkt og prikke. Utenriksministerens usaklige anklager mot den jødiske staten er av en art som ikke rettes mot andre stater som befinner seg i en konflikt. De har av den grunn spesifikt antisemittiske overtoner». Det er en alvorlig anklage av en informant som vet hva hun snakker om.

Kristelig folkeparti sitter i regjeringen sammen med Høyre, som bekler både statsminister- og utenriksministerposten, og for KrF burde det være en belastning at den norske regjering har en stats- og en utenriksminister, som anklages av en vel informert politisk observatør for å føre en politikk som har «spesifikt antisemittiske overtoner».

Jeg tror det forventes av mange av partiets «venner av Israel», jødevennlige medlemmer, så vel som potensielle KrF-supportere i det kommende stortingsvalg i 2021,  at det kommer et opprør fra noen av KrFs regjerings- eller stortingsrepresentanter for å få den norske utenrikspolitiske holdning vekk fra «EUs anti-israelske politikk», en norsk skandale, som jeg, og noen andre,  mener «i sine konsekvenser ikke står tilbake for NAV-skandalen».

Kristelig Folkeparti ligger og vaker rundt 4% på meningsmålingene, og jeg skriver dette innlegget  i et forsøk på å gi mitt bidrag for å sikre partiet fortsatt representasjon på Stortinget og for at en høyreregjering  fortsatt skal styre landet vårt. Appellen går til KrFs politiske representanter om å ta tak i hykleriet.

Jeg er lei meg hvis mitt anliggende har liten appell,  og at Rachel Suissas synspunkter, når de blir kjent, bare fører partiet lenger ned på meningsmålingene,  og dermed kanskje bidrar til regjeringsskifte. Vi trenger KrF på Stortinget. Og vi trenger en regjering som fører en Israelsvennlig politikk.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt