Reidar Holtet

4

Magelssen og KFUM feiler om boikott. Igjen.

Publisert: 20. des 2019

Det er velkjent at Øystein Magelssen og Fredrik Glad-Gjernes i KFUM er Israel-kritiske, men det får da være måte på feilinformasjon som i Vårt Land 11. ds. En ting er at de vil skade Israels økonomi, og samtidig frata palestinerne de arbeidsplassene Israel gir dem, ved å oppfordre til boikott av israelske varer. En annen ting er at de farer med usannheter for å oppnå det. Det er ukristelig.

De påstår at Israels bryter menneskerettighetene og internasjonal lov ved sin okkupasjon og tillatelse av bosettinger på Vestbredden. De sier til og med at Israel driver en aktiv ekspansjonspolitikk. Alt dette er feilinformasjon, og de burde vite bedre. Eksempelvis er okkupasjonen  fullt lovlig etter krigens regler, det vet alle som ønsker å vite.

Det er underlig at de fortsatt får komme med slike påstander uten krav om dokumentasjon.

Hvilke menneskerettigheter bryter de? Hvilken lov er okkupasjonen et brudd på? Hva er ulovlig med bosettingene?

Det er umulig å få svar på disse spørsmålene fra Israels kritikere og fiender, og de kan bare ukritisk gjenta påstandene fordi det er uten risiko i vårt samfunn. De vet at om de kreves til regnskap for dem, så er det bare å tie det i hjel. Det har de myndighetenes støtte til. Jeg har selv forgjeves prøvd å få svar på dette fra utenriksministeren, men hun er fullstendig taus.

For øvrig: Folkeretten forbyr å diskriminere personer på grunnlag av rase eller etnisitet. Hvorfor er de ikke heller opptatt av at palestinernes president Abbas konsekvent vil bryte folkeretten ved å insistere på at ingen jøder får bo i en palestinsk stat på Vestbredden? Da ville de kanskje bidra til fred. Nå gjør de det motsatte ved falske anklager mot Israel til skade for landets og palestinernes økonomi. Fakta er underordnet når det skader Israel.

9 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Hvorfor jeg er kristen
av
Geir Tryggve Hellemo
7 dager siden / 1729 visninger
Juleangst og julelettelse
av
Aud Irene Svartvasmo
28 dager siden / 1684 visninger
Hva Ari Behn åpenbart gikk glipp av
av
Leif Knutsen
27 dager siden / 1262 visninger
Min drøm for 2020
av
Ragnhild Mestad
23 dager siden / 1161 visninger
Storpolitikk i religionens vold
av
Ingrid Vik
17 dager siden / 827 visninger
Smiths Venner på ville veier.
av
Gerard Oord
rundt 2 måneder siden / 769 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere