Verdidebatt

Et langt mer kjedelig og begrensende Verdidebatt.

Det er selvsagt ikke vanskelig å forstå at redaksjonen i Vårt Land/Verdidebatt tidligere ikke alltid så lyst på de utallige kommentarer som knapt kunne sies å være etter retningslinjene for god debattskikk. Trolig medførte dette også langt hyppigere moderering (og utestengelse) og redaksjonelt merarbeid enn hva som er tilfelle i dagens utgave av VD.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Og, det er selvsagt Vårt lands ansvarlige redaktør og redaksjonens valg som legger føringene for alle redaksjonelle vurderinger. Herunder også utviklingen av Verdidebatt.

Men dynamikken, spontaniteten og spenningen er langt på vei forsvunnet.

Det er selvsagt også et slags valg - om man tror dette er en tvingende nødvendighet.

Enorm pressestøtte til Vårt Land.

Det er allikevel veldig vanskelig å forstå at Vårt Land, som gjennom årene har fått tilført hundrevis av millioner i pressestøtte, og som fortsatt er en av de avisene i Norge som årlig mottar mest pressestøtte her i landet, virkelig ikke finner plass til større resurser for å drifte Verdidebatt. ( Økt moderering)

Dette skyldes med stor sannsynlighet at redaksjonen var møkka lei en del av innleggene og ytringene, kanskje også noen av bidragsyterne, og anså disse som enten usaklige eller urelevante, eller begge deler.

Redaksjonens (ikke gode) valg.

Redaktørens og redaksjonens redaksjonelle valg er selvsagt eksklusivt deres. Likeså deres politiske og saksmessige foretrukne preferanser gjennom bevisste valg i forhold til overskrifter, ingresser og bildevalg.

Og alle som kjenner Vårt Land som avis vet hva jeg sikter til.

Men, gleden ved å kunne respondere umiddelbart , riktignok ikke alltid like klokt eller velformulert, og noen ganger kanskje for spontant ,ble endret på en helt negativ og grunnleggende måte da kommentarmulighetene ble avviklet.

Lite dynamikk og traust til tross for mye penger.

Når debattformen er forsøkt tvunget kun inn i det som i utgangspunktet er et positivt trekk ved enhver debatt, nemlig det grunnleggende velformulerte og reflekterte, så er allikevel den allment menneskelige og livgivende spontaniteten tvunget i kne.

I alle fall tilsynelatende, fordi Vårt lands redaksjon ikke orker eller har råd til noe mer moderering.

Kan det virke som.

Til tross for en samlet omsetning for perioden på omkring 650 millioner kroner i perioden 2014 -2018

Til tross for nær 210 millioner kroner, i tillegg, i pressestøtte fra 2014 til 2018.

Og med et resultat før skatt (Inkl finansinntekter), på i underkant av 38 millioner kroner for samme periode.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt