Trond Wathne Tveiten

45

Dobbeltmoral fra Listhaug

Publisert: 6. des 2019

Jeg er blant en av dem som ble imponert over folkehelseminister Sylvi Listhaug sitt innlegg i BT 3 desember der hun tar et klart oppgjør med oss som ønsker en annen cannabispolitikk enn det som er dagens. Hadde det vært en fra KrF som hadde skrevet dette innlegget så skulle jeg latt det passere, men her må bare nødt til å påpeke hykleriet Sylvi Listhaug og FrP representerer.

At rusmidler ikke er sunt og bør reguleres er en politikk som store deler av den norske befolkningen har vært enige i og har vært en politikk som har fungert utmerket. Vi har kun øl og andre svake alkoholprodukter i butikkene og vi har sterkere rusmidler på polet. Her med en fornuftig avgiftspolitikk, men samtidig et bredt utvalg og fornuftige åpningstider. I utelivsbransjen har vi hatt streng kontroll med de som får servere alkohol for å holde denne bransjen seriøs og at den ikke misbruker samfunnets tillit. Dette er en politikk som med få unntak har bred politisk støtte, utenom ei FrP og enkelt politikere i andre partier.

Politikere fra Frp har i skolevalgdebatter og i nasjonale media tatt til orde for legalisering av hjemmebrenning, døgnåpne utesteder, alkohol på bensinstasjoner. Frp har i tillegg kjempet mot enhver regulering av tobakk og hele tiden klaget på at dette er et overgrep mot røykere.  

Listhaug sitt fargerike valg av ord har ført til at hun en gang mistet sin statsrådspost, men dette har ikke hindret henne fra å kalle meningsmotstandere for kommunister fordi de ønsker reguleringer på enkelte felt. Reguleringer skal man ha minst av ifølge FrP, men når det gjelder cannabis så er det unntaket som bekrefter regelen.  

Rusmidler er ikke sunt i og bør absolutt reguleres strengt. Dette er noe de fleste som kjemper for en regulering av cannabis er for. Ordet legalisering bør byttes ut med ordet regulering. Vi som ønsker en endring av dagens lovverk ønsker at cannabis skal reguleres etter samme kriteriene som alkohol.  

Så Listhaug sin desperate kamp mot regulering av cannabis blir derfor ikke noe annet enn patetisk dobbeltmoral da hennes parti sin ruspolitikk er en norske partiers mest uansvarlige.

Trond Wathne Tveiten

MDG Politiker i Bergen 

3 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere