Dan Lyngmyr

209

Tre gode grunner for å ikke drikke alkohol - som kristen og medmenneske.

Selv om moralske pekefingre, heller ikke flyskammens tidsalder, sjelden er fruktbare, er det allikevel ingen grunn til å slutte å reflektere over alkoholens enorme samfunnsødeleggende konsekvenser. Som en følge av alle disse har mitt valg vært avholdenhet.

Publisert: 5. des 2019

1)

Jeg avstår fra alkohol i solidaritet med millioner av ofre verden over som lider under de mange ødeleggende  konsekvensene av alkoholbruk og alkoholmisbruk. 

Jeg vil oppfordre alle andre til å gjøre det samme.

2)

Jeg avstår fra alkohol fordi jeg ikke vil støtte en i all hovedsak kynisk alkoholindustri som bare tenker endeløs profitt - uansett menneskelige omkostninger.

Jeg vil oppfordre alle andre til å gjøre det samme.

3) 

Jeg avstår fra alkohol blant annet pga Bibelens utallige og tydelige advarsler om alkoholbruk  og alkoholens mange negative konsekvenser.

Bibelens omtale , og i alt overveiende advarsler mot alkoholbruk, står i et sterkt motsetningsforhold til den alkoholliberale utviklingen både generelt - men også blant mange kristnes forhold til alkohol.

Jeg vil oppfordre alle til å avstå fra alkohol denne julen og la dette være en livslang beslutning.   


 

 

4 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere