Øyvind Watne

1

Kvardagsmorgon på T-banen

Ein mørk novembermorgon sat eg på T-banen i Oslo. Inn kom to unge mødre med kvar sitt barn i førskulealder. Dei kunne ha røter i Somalia etter påkledning å døme, kledde som dei var med skaut og side, tunge frakkar. Så snakka dei norsk med barna, og med kvarandre!

Publisert: 3. des 2019

Det var to ledige plassar i sittegruppa på den andre sida av midtgangen for meg. "Så flott", sa den eine mora, "då kan dere barna sitje ved sida av kvarandre!" Dei sette seg der, til rosande kommentarar frå mødrene om kor søte dei var, og kor fint dei sat.

Så gjekk passasjeren som sat innafor barna av, eitt av barna tok vindusplassen, og ei av mødrene sette seg mellom dei. Barnet ved vinduet tok til å sjå ut, og å lage strekar i doggen på innsida av glaset. "Eg vil også sitje ved vinduet!" kom det frå barnet ved midtgangen.

På den andre vindusplassen i denne sittegruppa sat ei kvinne som kunne ha latinamerikansk opphav. Ho reiste seg, og sa (på litt gebrokkent norsk) til barnet ved midtgangen at "eg skal snart gå av, du kan få plassen min".

Denne lille episoden fyllte meg med glede og varme. Og ga ny næring til overtydinga mi om at mennesker ser kvarandre og vil kvarandre vel, uavhengig av bakgrunn og hudfarge.


3 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Slik jeg ser det
av
Magne Nylenna
19 dager siden / 1476 visninger
Med vandreskoene på
av
Anita Reitan
29 dager siden / 1287 visninger
Sekulariseringen av Rumi
av
Usman Rana
9 dager siden / 1051 visninger
Slappe konspirasjonsteoretikere
av
Øivind Bergh
5 dager siden / 940 visninger
Stopp banningen, Vårt Land!
av
Terje Tønnessen
28 dager siden / 601 visninger
Morna, Facebook!
av
Heidi Terese Vangen
rundt 1 måned siden / 539 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere