Erling Lundeby

4

Om skjønnmaling av Til Helhet. Svar til Jørn Maurstad

Jørn Maurstad sparer ikke på kruttet i sitt innlegg mot meg 28.11.2019. Jeg skal visstnok skjønnmale Til Helhet og ikke snakke helt sant. Jeg skal svare i fire korte punkter.

Publisert: 2. des 2019
  • 1. Driver Til Helhet med terapi eller sjelesorg? Strengt tatt arrangerer vi bare seminarer og konferanser. Men vi anbefaler de som kontakter oss å oppsøke samtalegruppe(r) og kompetente sjelesørgere som kan lytte empatisk til de utfordringene som vedkommende ber om hjelp til. Internasjonalt har vi støttet opprettelsen av International Federation for Therapeutic and Councelling Choice (IFTCC) som deler vårt ståsted.
  • 2. Hvorfor ble hjemmesiden forandret våren 2019? Forklaringen er ganske enkel – vi fikk helt tydelige tilbakemeldinger på at den var for kjedelig, den kommuniserte ikke godt nok, og den inneholdt for mye stoff fra andre land (på engelsk).
  • 3. Er Til Helhet kjent med, og har vi tatt hensyn til utviklingen i Exodus-bevegelsen? Vi er godt kjent med at det selvsupplerende lederskapet nedla organisasjonen som følge av at de endret ståsted. Vi har på vår side forsøkt å anbefale en vei i et sårt landskap som ivaretar hjelpesøkende på en god måte.
  • 4. Maurstad henviser til en svensk blogg og «Ekteskapserklæringen». Jeg er ukjent med den første og har ingen formening om Niclas Öjebrandt. Jeg regner meg allikevel som rimelig godt opplest på de teologiske og filosofiske premisser og argumenter for anerkjennelsen av homofilt samliv. Uten å gå god for alle erklæringens formuleringer, vil jeg be Maurstad søke litt nyere litteratur for å forstå bredden, dybden og hastigheten på endringene som har skjedd. Bjørn Helge Sandveis gjennomgang fra 2016 er en god plass å begynne (https://www.foross.no/wp-content/uploads/2016/02/Homofili-samliv-el.-sigelliv....pdf) .
3 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Slik jeg ser det
av
Magne Nylenna
23 dager siden / 1496 visninger
Kristnes omtale av president Trump.
av
Kjell Tveter
3 dager siden / 1100 visninger
Sekulariseringen av Rumi
av
Usman Rana
14 dager siden / 1086 visninger
Slappe konspirasjonsteoretikere
av
Øivind Bergh
10 dager siden / 985 visninger
Med vandreskoene på
av
Anita Reitan
rundt 1 måned siden / 880 visninger
Stopp banningen, Vårt Land!
av
Terje Tønnessen
rundt 1 måned siden / 514 visninger
Alle eller ingen?
av
Knut Alfsvåg
19 dager siden / 449 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere