Erling Lundeby

4

Om skjønnmaling av Til Helhet. Svar til Jørn Maurstad

Jørn Maurstad sparer ikke på kruttet i sitt innlegg mot meg 28.11.2019. Jeg skal visstnok skjønnmale Til Helhet og ikke snakke helt sant. Jeg skal svare i fire korte punkter.

Publisert: 2. des 2019
  • 1. Driver Til Helhet med terapi eller sjelesorg? Strengt tatt arrangerer vi bare seminarer og konferanser. Men vi anbefaler de som kontakter oss å oppsøke samtalegruppe(r) og kompetente sjelesørgere som kan lytte empatisk til de utfordringene som vedkommende ber om hjelp til. Internasjonalt har vi støttet opprettelsen av International Federation for Therapeutic and Councelling Choice (IFTCC) som deler vårt ståsted.
  • 2. Hvorfor ble hjemmesiden forandret våren 2019? Forklaringen er ganske enkel – vi fikk helt tydelige tilbakemeldinger på at den var for kjedelig, den kommuniserte ikke godt nok, og den inneholdt for mye stoff fra andre land (på engelsk).
  • 3. Er Til Helhet kjent med, og har vi tatt hensyn til utviklingen i Exodus-bevegelsen? Vi er godt kjent med at det selvsupplerende lederskapet nedla organisasjonen som følge av at de endret ståsted. Vi har på vår side forsøkt å anbefale en vei i et sårt landskap som ivaretar hjelpesøkende på en god måte.
  • 4. Maurstad henviser til en svensk blogg og «Ekteskapserklæringen». Jeg er ukjent med den første og har ingen formening om Niclas Öjebrandt. Jeg regner meg allikevel som rimelig godt opplest på de teologiske og filosofiske premisser og argumenter for anerkjennelsen av homofilt samliv. Uten å gå god for alle erklæringens formuleringer, vil jeg be Maurstad søke litt nyere litteratur for å forstå bredden, dybden og hastigheten på endringene som har skjedd. Bjørn Helge Sandveis gjennomgang fra 2016 er en god plass å begynne (https://www.foross.no/wp-content/uploads/2016/02/Homofili-samliv-el.-sigelliv....pdf) .
3 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Noen bør skamme seg
av
Espen Ottosen
24 dager siden / 5613 visninger
Kreftens krigsmetaforer
av
Aud Irene Svartvasmo
22 dager siden / 3746 visninger
Ingen skal leve med skam
av
Tor Håkon Eiken
23 dager siden / 1351 visninger
Nå må vi stå sammen
av
Berit Hustad Nilsen
18 dager siden / 1248 visninger
Småprathelvetet
av
Ann Kristin van Zijp Nilsen
9 dager siden / 1221 visninger
Smiths Venner på ville veier.
av
Gerard Oord
8 dager siden / 1145 visninger
HVILKEN ELEFANT?
av
Rikke Grevstad Kopperstad
7 dager siden / 1135 visninger
Skal vi forby det vi ikke liker?
av
Paul Leer-Salvesen
18 dager siden / 1126 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere