Roald Øye

Pensjonist
305

Det endeløse hykleriet om tostatsløsningen.

Lesere på verdidebatt har blitt fratatt muligheten å lese Rachel Suissas avslørende dokumentar ved bare å klikke på en lenke i mitt forrige innlegg om tostatsløsningen i "Palestina". Nå må interesserte gå inn på Google for å lese hennes dokumentar, "Det endeløse hykleriet". Det er verdt et besøk.

Publisert: 2. des 2019

Rachel Suissa, leder for SMA, er en gave til det norske folk, kunnskapsrik som hun er om arabiske, israelske og internasjonale forhold. Hun mestrer mange språk fordi hun som jøde hadde foreldre som vokste opp i Marokko, et arabisktalende land. Hun holder kontakt med jøder på hebraisk i Israel,  og hun mestrer trolig også de tre verdensspråkene, engelsk, fransk og spansk. At hun også forstår norsk vises tydelig i hennes forannevnte kommentar om det endeløse  hykleriet i det som mange kaller "Palestina". 

At hun nå bor i Norge, dit hun kom som ung kvinne  etter foreldrenes utkastelse fra Marokko - etter opprettelsen av Israel i 1948 - er et under i seg selv. Hun er født i Israel i 1957 og studerte kjemi ved det hebraiske universitet i Jerusalem der hun tok doktorgraden i kjemi. Hvordan hun havnet i Norge, er ukjent for meg.  

 Det er et tap for den norske  samfunnsdebatten at hennes bidrag sjelden slipper til i norske medier. "Senter mot antisemittisme" (SMA) er en enestående gullgruve for dem som ønsker å høre sannheten om konflikten mellom jøder og arabere.  Jeg vil oppmuntre sannhetssøkende mennesker å grave i hennes "gullgruve".    

2 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Hvorfor jeg er kristen
av
Geir Tryggve Hellemo
9 dager siden / 1771 visninger
Juleangst og julelettelse
av
Aud Irene Svartvasmo
29 dager siden / 1687 visninger
Hva Ari Behn åpenbart gikk glipp av
av
Leif Knutsen
29 dager siden / 1291 visninger
Min drøm for 2020
av
Ragnhild Mestad
25 dager siden / 1169 visninger
Storpolitikk i religionens vold
av
Ingrid Vik
19 dager siden / 828 visninger
Smiths Venner på ville veier.
av
Gerard Oord
rundt 2 måneder siden / 753 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere