Axel Lundholm Saxe

3

Umulig grenseoppgang

Publisert: 28. nov 2019

Vårt Land forsøker i sin leder i dag å skjelne mellom blant andre Otto Jespersens brenning av Bibelen på TV, og så SIANs nylige brenning av Koranen i Kristiansand. Mens det første skal være uttrykk for legitim religionskritikk, så må det siste ifølge Vårt Land anses for å være en "hatefull ytring", fordi man på SIANs Facebook-side ikke er opptatt av religionskritikk, men derimot av muslimkritikk, og fordi han som tente på Koranen i Kristiansand var iført uniform og man derved kunne få assosiasjoner til nazistenes bokbål i sin tid.


Dette blir jo en fullstendig umulig grenseoppgang. Saken er, at både offentlig bibelbrenning og offentlig koranbrenning går over grensen for det et samfunn bør tillate - slik også nazistenes offentlige bokbål i sin tid gjorde. For muslimer er Koranen en hellig bok, og det bør man respektere; og likeens bør man respektere at Bibelen fortsatt av de aller fleste kristne anses for å være "Den Hellige Skrift" (jf. for eksempel at lesninger fra Bibelen i Den norske kirke tradisjonelt har blitt avsluttet med: "Slik lyder Herrens ord!").


Norske myndigheter føler seg med rette provosert av den offentlige brenningen av norske flagg i Pakistan; men da bør man også kunne forstå at offentlig bibel/koran-brenning provoserer de fleste kristne og muslimer - og forby det! 

2 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Muskuløs kristendom
av
Hilde Løvdal Stephens
rundt 1 måned siden / 1995 visninger
Ja vel, gamlis
av
Heidi Terese Vangen
16 dager siden / 1176 visninger
Guds fravær
av
Geir Tryggve Hellemo
10 dager siden / 1164 visninger
Hva skjer Visjon Norge?
av
Bendik Storøy Hermansen
29 dager siden / 958 visninger
Biskop Byfugliens merkelige avskjedsreplikk
av
Roald Iversen
rundt 1 måned siden / 766 visninger
Eit ansvarslaust Europa
av
Emil André Erstad
25 dager siden / 644 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere