Ingvild Endestad

3

FRI beklager faktafeil i forbindelse med demonstrasjon om konverteringsterapi.

FRI ønsker å beklage faktafeil i en artikkel på våre nettsider Torsdag 21. november.

Publisert: 27. nov 2019

Her skrev FRI at «over 2000» møtte opp til en demonstrasjon mot konverteringsterapi foran Stortinget den samme kvelden. Slik det ble påpekt i et innlegg fra Jan-Aage Torp i Vårt land mandag var dette tallet uriktig.  Dette er en kritisk glipp fra vår side som vi tar veldig alvorlig. Den er nå rettet opp i. FRI ønsker å beklage til leseren for dette.

Torp hevder videre at det FRI også i andre sammenhenger, som under Oslo Pride, bevisst driver talltriksing. Det stemmer ikke.  Så lenge politiet gjør estimat er det deres tall vi baserer oss på. Men når politiet ikke har kunnet telle deltakere under Oslo Pride har vi brukt en metode der vi opererer med to anslag, et for beregning av deltakere og et for beregning av publikum. For deltagere blir det brukt flere personer som plasseres ut på strategiske punkter gjennom ruten, disse teller mennesker og sammen kommer de frem til et anslag av deltagere basert på disse tallene. Anslag på tilskuere gjøres i samarbeid med politiet. Det er veldig vanskelig å telle flere hundre tusener når det strekker seg over et så stort område og anslag blir det nærmeste vi kommer.  På våre andre arenaer under Oslo Pride som Pride park i spikersuppa og Pride House på Youngstorget har vi mulighet til å gi nøyaktige tall fordi vi teller i innganger og utganger på et begrenset område. Tallene er henholdsvis 66 000 og 30 000 besøkende i 2019. FRI teller deltakere i hovedsak for å avgjøre sikkerhetstiltak og vakthold, og for å vurdere om våre aktiviteter treffer målgruppa. Vi mener det ville vært ønskelig om politiet kunne talt deltakere på offentlige markeringer. Både fordi vi er tjent med at tall som oppgis er mest mulig korrekte, for at sikkerhetstiltak skal være mest treffende og at historieskrivingen blir så korrekt som mulig.

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere