Jostein Sandsmark

110

Ingen bøker om KLIMA på Hermon og Ventura

Publisert: 20. nov 2019

Et medlem av Besteforeldrenes Klimaaksjon

 Elisabet B. Breen  er skuffet over  forlagene Hermon og Ventura som ikke har en eneste bok om KLIMA i sine fyldige høstkataloger.

Hun kan ta det ganske rolig. De sindige og ansvarsfulle lederne i disse forlagene har nok gjort sine vurderinger:

Klimakrisen er ikke et uomtvistelig faktum.

Klimakrisen er i høy grad et psykologisk fenomen.

Klimakrisen er oppkonstruert og styrt av pengemakt og politikk.

Klimakrisen aksjonen har klare hysteriske overtoner.

Klimaet er i liten grad  påvirket av menneskelige faktorer.

Klimamodellen som det arbeides ut fra er menneskeskapt og holder lavt vitenskapelig nivå – realiteter og faktiske forhold er ofte i utakt med utgangspunktet, premisset for klimaengasjementet.

De menneskelige tiltakene for å redusere CO2 utslippene – spesielt i lille Norge –er som et musepiss i havet. Nedtrapping av fossilbrennstoff, El-bil, ku-promp, vedfyring etc er promillefaktorer – og utgjør en forsvinnede liten del av verdens utslipp med Kina, USA og andre forurensere som storprodusenter.

Klimaaktivistene snakker om Klima, Klima, men det som er alvorlig og alarmerende er Miljøødeleggelsen. Vi forsøpler og forgifter luft, jord, vann og hav og skader og dreper sjødyr, fisk, fugl og landdyr, flora og fauna i luft, i hav og på land, insekter og kryp. Jeg tok et bilde av fire ville elefanter i Kenya for 40 år siden. I dag fins det bare en av fire i live.

Dette er vår skyld og ansvar. Her trengs det snarlig erkjennelse og ansvarstaking. Det er ikke klimaendringer som forurenser med giftig avfall og utslipp, kjemikalier, kloakk og plast i luft, på land og i havet. For hver10. gang det blir ropt «Klima» – er det bare 2 ganger nevnt «Miljø». Det burde være motsatt.

Alt snakket, engasjementet, tiltakene og pengesluket der det dreier seg om Klima burde kanaliseres til arbeidet for Miljøet, - mot tilsviningen og forgiftningen i verden. Det ville monnet.

En god ting kan være å se til staten Israel. De har verdensrekord i å resirkulere spillvann, 80% - og er det eneste landet en har hørt om at ørkenen krymper og blir til grønne lunger i landskapet, - og friskt vann i stor skala utvinnes fra salt havvann, eller trekkes ut av lufta.

En parallell til klimahysteriet var oppstyret med OZONHULLET for noen år tilbake. Spådommene var skremmende: Hudkrefttilfellene ville øke dramatisk. Synet ville ta skade blant folk. Det ville bli risikofylt å bevege seg utendørs om en ikke hadde spesiell beskyttelse. OZONHULL – hvor er du?

Nei, la solen styre klimaendringene, som den alltid har gjort, og la oss bruke alle ressurser på å berge miljøet som vi har ansvaret for – før det er for sent. 

4 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Slik jeg ser det
av
Magne Nylenna
24 dager siden / 1498 visninger
Kristnes omtale av president Trump.
av
Kjell Tveter
4 dager siden / 1254 visninger
Sekulariseringen av Rumi
av
Usman Rana
15 dager siden / 1093 visninger
Slappe konspirasjonsteoretikere
av
Øivind Bergh
11 dager siden / 993 visninger
Med vandreskoene på
av
Anita Reitan
rundt 1 måned siden / 817 visninger
Stopp banningen, Vårt Land!
av
Terje Tønnessen
rundt 1 måned siden / 482 visninger
Alle eller ingen?
av
Knut Alfsvåg
20 dager siden / 453 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere