Kjell Ove Kleivenes

38

Politisk galskap

Norge opprettholder sin støtte til palestinske myndigheter og den palestinske hjelpeorganisasjonen UNRWA, trass i at politikerne ikke kan være uvitende om hva disse pengene går til: Støtte til terror, hemningsløs korrupsjon og opplæring til jødehat

Publisert: 19. nov 2019

 «UNRWA forblir en korrupt og ineffektiv organisasjon som lærer generasjoner av palestinske barn å hate jøder og fornekte Israels rett til å eksistere», sier Israels FN ambassadør Danny Danon.

Belønningen til terrorister, «pay for slay», beløper seg årlig til omlag tre milliarder kroner, eller 44% av vestlig bistand. I tillegg er korrupsjonen så omfattende at den palestinske menneskerettsforkjemperen Bassem Eid konstaterer i et foredrag (ligger på You Tube) at trass i alle milliardene som har strømmet inn siden 1994, er ikke en eneste ny arbeidsplass på«Vestbredden» skapt.  Bergingen er at ca. 100000 palestinske arbeidere med israelske arbeidsgivere sørger for 70% av den palestinske økonomien. 26000 av disse arbeidsplassene vil nå Byrådet i Oslo boikotte og dermed fjerne. Forutsatt en annektering av områdene der de israelske bosettingene befinner seg, har Israel ifølge tidligere ordfører i Jerusalem, Nir Barkat, en utviklingsplan som vil kunne gi 250000 palestinere jobb. Det vil i tilfelle bli en gjentakelse av den israelske frigjøringen av Judea/Samaria fra jordansk okkupasjon i 1967, som i følge Verdensbanken gjorde den palestinske økonomien til verdens fjerde raskest voksende. Men så overtok Yasser Arafat, og økonomien stupte.

En palestinsk politisk analytiker, Hani al-Masri, sier det palestinske lederskapet er korrupt, inkompetent og tyrannisk. Men han mener at den anti-korrupsjon-bølgen som nå feier gjennom Libanon og andre arabiske land også vil nå palestinske territorier, og det gir håp. Det emner til en ny «arabisk vår». Nå blir enhver opposisjon mot de palestinske lederne brutalt slått ned. 52 torturofre har med israelsk hjelp fått fremmet sin sak for Den internasjonale domstolen i Haag.  På Gazastripen kan kritikere bli likvidert. Lederskapet, som selv lever i ufattelig luksus (jfr. PA-leder Abbas'hundremillionerkroners palass og fire ganger så dyrt privatfly),sørger bevisst for at befolkningen forblir i fattigdom. Slik sikrer de fortsatt økonomisk støtte og samtidig kunne skylde på Israel for innbyggernes misere. Derfor sa de palestinske lederne også nei til USAs økonomiske fredsplan uten å vite hva den innebar, annet enn at den var rettet inn mot befolkningen.

 Det palestinske tyranniske vanstyre, både på «Vestbredden» og i Gaza, er grundig dokumentert, også av arabiske/palestinske skribenter som lever utenfor myndighetenes klør, slike som skribenten Bassam Tawil og den prisvinnende journalisten Khaled Abu Toameh, Begge er arabiske muslimer. To Hamas-avhoppere, sønner til en av grunnleggerne av terrororganisasjonen, Hassan Yousef, er også blant dem. Den yngste, Suheib Yousef, kaller Hamas «en rasistisk terrororganisasjon som er farlig for det palestinske folket». Et ukjent antall av dem er ansatt i UNRWA, som  åpenbart samarbeider tett med Hamas.

I henhold til anti-terror-lovgiving (ATCA) har USA kuttet bevilgningen til både «Vestbredden» og Gaza .Norske myndigheter ignorerer fakta og velger å opprettholde galskapen.
4 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere