Verdidebatt

Kirkens taushet rundt homofili-spørsmålet går ut over slike som meg

Det at kirken unngår å snakke om homofili ut fra skriften, gjør det vanskelig for kristne med homofile følelser. Mange hører aldri hva bibelen har å si om ekteskap, seksualitet og identitet.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jeg er en kristen. Jeg tror på bibelen, men er tiltrukket av folk av samme kjønn. Av og til, fordi det er enkelt å forstå, kaller jeg meg selv bifil, men det er ikke min identitet. Som kristen lar jeg meg ikke definere av mine følelser og tilbøyeligheter. Jeg er ikke det jeg føler, og det jeg føler definerer heller ikke hva som er rett og riktig. I 1. Mosebok 3 lærer vi om syndefallet. Som en konsekvens av at menneske i Adam har vendt seg bort fra Gud, er vi alle født med en syndig natur. (Rom 5:12) Vi er født med en indre driv til å gjøre det som er mot Guds vilje. Homofili er her intet unntak. Selv om det kanskje føles naturlig, betyr det ikke at det er rett og rent. Sannheten er at homofili bryter med Guds skaperordning og hans ønske for mennesker. (1. Mos 2:23, Rom 1:27) Seksuell kjærlighet er i følge bibelen ment for ekteskapet, og ekteskapet er mellom mann og kvinne. Mine følelser forandrer ikke det.

Motstand mot bibelens seksualetikk

Nordmenn flest ser på bibelens seksualmoral som undertrykkende og gammeldags. Dette ser vi klart i reaksjonene mot Andreas Håtveit og Espen Ottosen de siste ukene. Disse har fått stor medieoppmerksomhet fordi de frimodig forsvare skriften. Som en konsekvens av deres frimodighet har de blitt uthengt, de har blitt kalt navn og de har blitt bedt om å omvende seg og be om unnskyldning. Jeg er glad for at det fremdeles er folk som forsvarer den kristne troen. Men i menighets-Norge ser jeg en tendens jeg ikke synes er så bra. Som følge av motgang fra samfunnet, har kirken sluttet å snakke om homofili. Det har blitt tabu, alt for kontroversielt, kanskje til og med splittende. Fordi man er redd for kontrovers og konflikt, så tier man. Man mener nok at ekteskapet er mellom mann og kvinne og at homofili er synd, men man snakker aldri om det.

Taushetens følger

Det at man tier om et så viktig tema, tror jeg vil ha katastrofale følger. Gjennom at vi ikke taler om temaet, gir vi Pridebevegelsen monopol på opplæring i seksualetikk. Man skaper ungdommer som ikke kan forsvare bibelsk syn på ekteskapet, identitet og seksualitet. Ved å tie om sannheten, lar vi medlemmene i kirken bli trent opp i sekulær filosofi. Stikk i strid med skriften.

Som en mann som er tiltrukket av folk av samme kjønn frykter jeg også, at det at vi tier gjør det vanskelig for slike som meg. Jeg på lik linje med alle andre trenger frelse gjennom Jesus. Opphavet til mine følelser, er at jeg er født i Adam. Jeg er født med en syndig natur. En natur som ikke samsvarer med Guds ønske og Guds plan. Verden forteller meg at jeg skal leve ut følelsene mine. De forteller meg at det er min identitet. Det er den jeg er skapt til å være. Bibelen forteller meg at jeg ikke trenger å leve ut følelsene mine. Jeg kan ha min identitet i Kristus. Heldigvis har jeg blitt eksponert for god og ren bibelforkynnelse. Jeg har hørt og forstått at homofili er synd. Og jeg har hørt og forstått hvordan jeg som kristen skal forholde meg til at følelsene mine ikke alltid måler opp mot det som er sant og rett.


Mitt budskap til kirken og Norges pastorer er: Gå inn i skriften, se hva som står der, forkynn det som står der, lev det ut, forsvar det som står der og slutt å skam dere over Guds ord.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt