Reidar Holtet

6

KIRKERÅDSLEDERENS NYE INNSIKT

På første side i Vårt Land for en ukes tid siden kom kirkerådsleder Kristin Gunleiksrud Raaum med et oppsiktsvekkende utsagn.

Publisert: 15. nov 2019


Hun sa: ”Det er ikke sant at Gud ikke liker homofili.” Hvor har hun den kunnskapen fra? I bibelen står nemlig det stikk motsatte. Der står det at de som lever ut sin homofili ikke skal arve Guds rike. Det er grunn til å etterspørre hvor hun henter dekning for sin påstand fra? Jeg forventer at lederen for kirkens høyeste myndighet snakker sant. Det gjør hun ikke her.

Videre sier hun i artikkelen inne i avisen at hun ”bare får lyst til å rope og skrike” angående debatten om homofili, nemlig fordi den ikke betingelsesløst applauderer homofilt samliv. Tenk om vi i stedet hadde hatt en kirkeledelse som hadde ropt og skreket i fortvilelse over at det norske folk kaster vrak på bibelens gode budskap om ekteskap og familie! Hun gjør det motsatte, hun forsvarer avkristningen av samfunnet på dette avgjørende viktige området. Den normale familien med mor, far og barn, selve grunnenheten i samfunnet slik den til alle tider og alle steder har fremstått, burde fremelskes og fremsnakkes. Kirkerådslederen gjør det motsatte.

Hvordan har vi klart å få til en slik kirkeledelse? Jo, det er et resultat av at det politisk er forlangt av kirken at den skulle få sin frihet under forutsetning av en demokratisk  beslutningsprosess angående kirkens lære, nemlig i Kirkemøtet. Politikerne har med vitende og vilje vedtatt dette som en forutsetning for å skille stat og kirke, og kirkens ledelse har ikke forstått konsekvensene av hva de har akseptert av politisk innblanding i kirken. Nå er det trolig for sent. Det forhold at biskopene Fiske og Veiteberg er heiagjeng for denne utglidningen og familieforvirringen er minst like illevarslende, og at ingen andre av biskopene protesterer er uforståelig. Det ser ut til at de blir populister og opportunister alle sammen så snart de får bispekappen på. Hvor er de ”konservative” biskopene? Er det bare anførselstegnene igjen av dere?

Det siste nå er at statsminister Erna Solberg har tatt på seg rollen som skriftlærd. Hun sa i spørretimen sist onsdag at  ”det er horribelt at kirkesamfunn definerer homofili som synd.” Det er å håpe at kirkeledere tar til motmæle, men jeg har mine tvil. Mange sier at KrF ikke må blande politikk og kristendom, i betydningen å fremme kristne standpunkter med bibelsk begrunnelse. Jo, det bør de etter min mening absolutt gjøre med god samvittighet og åpent sinn når selveste statsministeren til de grader blander seg inn i kirkens lære- og trosgrunnlag. En ting er at hun åpenbarer sin totale mangel på innsikt i dette bibelske anliggende, men at hun sier noe slikt i åpen Stortingsdebatt er, ja nettopp, helt horribelt.   

Er det snart noen i kirkelig eller politisk posisjon som ser skriften på veggen?

Drammen 14.11.2019

Reidar Holtet

9 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Slik jeg ser det
av
Magne Nylenna
26 dager siden / 1506 visninger
Kristnes omtale av president Trump.
av
Kjell Tveter
6 dager siden / 1411 visninger
Sekulariseringen av Rumi
av
Usman Rana
17 dager siden / 1101 visninger
Slappe konspirasjonsteoretikere
av
Øivind Bergh
13 dager siden / 1003 visninger
Med vandreskoene på
av
Anita Reitan
rundt 1 måned siden / 671 visninger
Alle eller ingen?
av
Knut Alfsvåg
22 dager siden / 456 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere