Gisle Sørhus

2

Gi meg ledere som failer

Kjære alle kirkedebatanter.Det er godt mulig jeg er totalt idiot og alt for sent ute. Men kan noen forklare meg hvor vi har fått det fra at ledere skal være gode forbilder gjennom eksemplarisk oppførsel. Forstått som å gjøre alt riktig. Fra et teologisk perspektiv så virker dette noe meningsløst. Eller jeg vil kalle det en gedigen bommert siden vårt menneskesyn er at alle gjør feil, og Gud elsker oss og bruker oss selv om vi gjør feil.

Publisert: 15. nov 2019

Jeg mener at kristne ungdommer trenger forbilder som ikke lever etter idealet. For ingen av oss klarer å leve etter idealet vårt. Den viktigste livsmestringen vi trenger å ta med oss i livet er hvordan vi takler motgang og at vi ikke gjør som vi burde. Ikke minst når vi ikke har lyst til å gjøre som vi burde, og ikke ser poenget med å gjøre som vi bure. Da trenger vi forbilder som tør og sette ord på dette. Da trenger vi forbilder som viser oss at de som feiler har verdi. Forbilder som viser at vi ikke er håpløse. Forbilder som viser at vi fortsatt kan gjøre godt. Forbilder som viser at man kan gjøre feil å være kristen. Forbilder som klarer å leve med sine gjentagende nederlag. Forbilder som viser at det går an å være homofil, samboer og samtidig være kristen og elsket av Gud. (Bare for å gjøre det klart. Det er ikke et poeng her om det er rett eller galt å leve ut sin homofili, eller være samboer, eller være skilt, eller være grådig. Poenget er at hvis du skulle mene at det er feil, så betyr ikke det at de som gjør den feilen er uskikket til ledere). 

Før noen kommer og kaller meg ubibelsk så vil jeg minne dere på at den første misjonæren i Johannes evangeliet, utenom disiplene, var ei kvinne som hadde hatt mange samlivsbrudd og nå var i et nytt forhold. Jesus sier ingen ting om at ho må endre livsførselen, disiplene sier ingen ting, landsbyen sier ingen ting og hun selv sier ingen ting. For alt vi vet fortsetter hun å være seriesamboende, men folk kom til tro på grunn av hennes vitnesbyrd. Kunne Jesus bruke en seriesamboende kvinne som leder og utsending så må da søren meg vi kunne det og.

Du som vil bruke bibelen som verktøy for å nekte din bror fra å utføre sitt kall les din bibel: «De kjenner ikke Guds rettferdighet, men vil bygge opp sin egen rettferdighet. Derfor har de ikke bøyd seg under rettferdigheten fra Gud.» Guds rettferdighet er at alle blir rettferdiggjort ved tro, ikke ved gjerninger. Som Jesus sa til kvinnen ved brønnen: «Det handler ikke om hvem du er, men om hvem Gud er.» Så ta konsekvensen av din tro og tro at Gud elsker alle og kan bruke alle. Eller gå å bygg din egen rettferdighet på dine egne regler og krav. Men ikke kall det Guds rettferdighet.

Gisle Sørhus
Sokneprest i Sveio

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Slik jeg ser det
av
Magne Nylenna
26 dager siden / 1511 visninger
Kristnes omtale av president Trump.
av
Kjell Tveter
6 dager siden / 1431 visninger
Sekulariseringen av Rumi
av
Usman Rana
17 dager siden / 1104 visninger
Slappe konspirasjonsteoretikere
av
Øivind Bergh
13 dager siden / 1004 visninger
Med vandreskoene på
av
Anita Reitan
rundt 1 måned siden / 672 visninger
Alle eller ingen?
av
Knut Alfsvåg
22 dager siden / 457 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere