Verdidebatt

"Homoterapi"

En selsom offentlig debatt er satt i gang etter diskusjonsprogrammet «Debatten» forleden der "homoterapi" stod på dagsordenen. Typisk nok var det invitert en gruppe kristelige deltagere som ikke er representative for det Den norske kirke står for. Slik skaper man journalistiske sensasjoner.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Som kristen, teolog og prest skammet jeg meg  inderlig over svært mye av det som ble servert som kristendom i  programmet. Akkurat som tilfellet er med kampen mot kvinnelige prester,  er homokampen et avsluttet kapittel. Men så er det alltids noen som tror  på en håpløs omkamp om det som er tilbakelagt etter smertefulle  prosesser.

«Homoterapi» er et skremmende eksempel på når enkelte  dekker seg bak teologi, bibel og bekjennelse for å fremsette et eget  direkte menneskefiendtlig budskap. Det er invadering av andre menneskers  liv, og det går på menneskeverdet løs. Det har ingenting med sjelesorg å  gjøre og har ingen som helst basis i medisinsk forskning. Det dreier  seg ene og alene om maktutøvelse i Guds og kirkens navn. Jfr. en av  deltagernes utsagn «Gud liker ikke homofili.» Det dreier seg her om  mennesker som faktisk er skapt i Guds bilde.

På dette feltet har  kirken mange synder på samvittigheten, og en udefinerbar angst har styrt  debatten gjennom mange år. Endelig er det blitt skåret igjennom. Det  viser at Kirken kan endre seg når det kommer til stykket. Men dumskapen  tar gjerne en omkamp.

Disse omkampforkjemperne bør lese  evangeliene minst en gang til og legge merke til hvordan Jesus setter  enkeltmennesket i sentrum og refser makten som undertrykker det.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt