Verdidebatt

TV-predikant er blitt Donald Trumps nye våpen for å holde på evangelisk kristne velgere

Paula White (53) taler i tunger og er blitt søkkrik på å lokke millioner av dollar ut av TV-seere. Nå er TV-predikanten blitt Donald Trumps nye våpen for å holde på evangelisk kristne velgere.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Hvorfor bruker eller misbruker makthavere i høye stillinger sin religion for å kunne fortsette å sitte med makten? Er ikke dette å nedgradere religionen sin?

Forleden ble White ansatt i Det hvite hus for å gi president Trump råd om hvordan han skal beholde de såkalt evangelisk kristne i folden. Et stort flertall av disse stemte på Trump ved forrige valg, og uten deres støtte spøker det for hans gjenvalg i 2020.

Flere målinger viser imidlertid at deres skepsis mot Trump øker. Ifølge presidentens egen «hoffkanal» Fox News mener tre av ti han bør stilles for riksrett.

– Å si nei til president Trump, er å si nei til Gud. Og det vil jeg ikke gjøre, sa hun nylig da hun ble intervjuet under en av sine mange boklanseringer.

Det var Paula White som ledet bønnen under seremonien da Donald Trump ble innsatt som president i januar 2017. Da talte hun imidlertid ikke i tunger, som hun gjerne gjør på TV.
Riktig nok nevner bibelen at når dere ser det motbydelige som ødelegger som profeten Daniel har talt om står på hellig sted, la den som leser det tyde det...
Men å bruke hellig grunn om presidentvalg i USA, er vel et stunt som nok Gud ikke stiller seg bak, verken når det gjelder type grunn eller valg av president. Noe også Nebukadnesar fikk erfare da hans makt ble tatt fra ham av Gud og satt til å ete gress... Han lar år og tider skifte, avsetter konger og innsetter konger...
Men hvem vet hva de sju av ti vil gjøre når de får høre at de velger bort Gud hvis de ikke stemmer på Trump?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt