Kjell G. Kristensen

86

TV-predikant er blitt Donald Trumps nye våpen for å holde på evangelisk kristne velgere

Paula White (53) taler i tunger og er blitt søkkrik på å lokke millioner av dollar ut av TV-seere. Nå er TV-predikanten blitt Donald Trumps nye våpen for å holde på evangelisk kristne velgere.

Publisert: 7. nov 2019

Hvorfor bruker eller misbruker makthavere i høye stillinger sin religion for å kunne fortsette å sitte med makten? Er ikke dette å nedgradere religionen sin?

Forleden ble White ansatt i Det hvite hus for å gi president Trump råd om hvordan han skal beholde de såkalt evangelisk kristne i folden. Et stort flertall av disse stemte på Trump ved forrige valg, og uten deres støtte spøker det for hans gjenvalg i 2020.

Flere målinger viser imidlertid at deres skepsis mot Trump øker. Ifølge presidentens egen «hoffkanal» Fox News mener tre av ti han bør stilles for riksrett.

– Å si nei til president Trump, er å si nei til Gud. Og det vil jeg ikke gjøre, sa hun nylig da hun ble intervjuet under en av sine mange boklanseringer.

Det var Paula White som ledet bønnen under seremonien da Donald Trump ble innsatt som president i januar 2017. Da talte hun imidlertid ikke i tunger, som hun gjerne gjør på TV.

Riktig nok nevner bibelen at når dere ser det motbydelige som ødelegger som profeten Daniel har talt om står på hellig sted, la den som leser det tyde det...

Men å bruke hellig grunn om presidentvalg i USA, er vel et stunt som nok Gud ikke stiller seg bak, verken når det gjelder type grunn eller valg av president. Noe også Nebukadnesar fikk erfare da hans makt ble tatt fra ham av Gud og satt til å ete gress... Han lar år og tider skifte, avsetter konger og innsetter konger...

Men hvem vet hva de sju av ti vil gjøre når de får høre at de velger bort Gud hvis de ikke stemmer på Trump?

2 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Juleangst og julelettelse
av
Aud Irene Svartvasmo
26 dager siden / 1684 visninger
Hvorfor jeg er kristen
av
Geir Tryggve Hellemo
6 dager siden / 1671 visninger
Hva Ari Behn åpenbart gikk glipp av
av
Leif Knutsen
26 dager siden / 1242 visninger
Min drøm for 2020
av
Ragnhild Mestad
22 dager siden / 1159 visninger
Storpolitikk i religionens vold
av
Ingrid Vik
16 dager siden / 824 visninger
Smiths Venner på ville veier.
av
Gerard Oord
rundt 2 måneder siden / 779 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere