Else Lien

4

Kirken i Honningsvåg

Publisert: 6. nov 2019

Vårt Land hadde den 25.oktober et bilde av Honningsvåg kirke på forsiden i forbindelse med markeringen av at det var 75år siden Finnmark brant.

Denne kirken er den første kirken jeg kan huske at jeg var i da jeg var barn. Det som sitter igjen i meg fra denne tiden er den troen på Gud formidlet til meg av noen av de menneskene som ble evakuert da Honningsvåg brant. De hadde flyttet tilbake og bygde opp stedet etter beste evne. De hadde ikke noen teologisk utdannelse, men den sterke troen og den tryggheten de hadde i troen, har jeg senere alltid tenkt tilbake på. Det har vært en fin påminnelse om at Guds kraft virker i vår hverdag. Det har også vært en påminnelse om hvor viktig det er å ta vare på hverandre så alle kan overleve.

Polemikk kommer fra det greske ordet polemos som er oversatt med «krigskunst». Det brukes om en type argumentasjon hvor det ikke er et ønske om at målet skal bli en gjensidig forståelse i en diskusjon.

I Aftenposten 23.september i år var det en kronikk «Ord og misgjerninger» skrevet av Philippe Sands, jusprofessor i London. Han beskrev hvordan bruken av ord har endret seg i Storbritannia. Han siterer også Barack Obama som viser til at språket har vært med på å fremskynde det meste av menneskelig tragedie gjennom historien.

Dette en viktig påminnelse om hvor mye vår ytringsfrihet forplikter, ikke minst blant kristne mennesker. Polemikk fører til splittende handlinger. Bildet av kirken i Honningsvåg er en påminnelse på det verste som kan skje.

2 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere