Kari Veiteberg

Biskop i Oslo bispedømme
7

Utfordrende økonomiske tider for folkekirken i Oslo

Publisert: 5. nov 2019

Vi er glade for byråd Rina Mariann Hansens engasjement for kirken i Oslo og håper på dialog om hvordan vi sammen kan bidra til å svare på dagens og morgendagens utfordringer.

Kirken i Oslo og Oslo kommune har ikke overraskende en litt ulik forståelse av virkeligheten og hvorfor situasjonen er som den er. Derfor er vi glade for at byråden faktisk ser det store etterslepet på vedlikehold av Oslos kirker og behovet for å gjøre mer. Vi håper at det også er et signal om at denne arvesynden er noe Oslo kommune framover ønsker å gjøre noe med.

Unnlatelsessynder.

Vi skal ikke gjenta det skrev sist, hvor vi redegjorde for mange ulike tiltak som skal rigge kirken i Oslo for fremtiden. Vi er glade for at byråden anerkjenner mange av de prosessene som menighetene i Oslo gjennomgår. Ikke minst det viktige og krevende arbeidet med kirkebruksplanen som ble vedtatt tidligere i år. Den anerkjenner det faktum at byen vår er i stadig forandring, religiøs tilhørighet er i forandring og kirken er i forandring.

Samtidig peker hun på unnlatelsessynder som i stor grad faller inn under politikernes ansvar, ikke minst vedlikeholdsetterslepet. Dette er, som byråden sier, noe som gjentatte byråd har forsømt, noe som gjør situasjonen stadig mer alvorlig for mange av kirkene i byen vår. Det hadde vært et meget gledelig signal om politikerne gjennom sine bevilgninger hadde tatt denne situasjonen mer på alvor.

Kirken koster.

Menighetene våre jobber kontinuerlig for å skape gode møteplasser med nærmiljøet og lokalbefolkningen. At kirkene står tomme er ikke en riktig beskrivelse av situasjonen. Tvert imot. I ukedagene er det høy aktivitet i mange av byens kirker. Ta bare en titt på menighetenes hjemmesider, for eksempel Sagene og Iladalen eller Tonsen.

Det koster å drive kirke og vi jobber daglig for at kirken skal ha en sunn og god drift. Dette arbeidet gjør vi for byen vår, for lokalmiljøene, for folka. Dette tror vi er sammenfallende med byrådens egne intensjoner, og vi håper på god dialog med byråden videre. Gjerne ansikt til ansikt. Vi står også til disposisjon hvis byråden ønsker å ta noe av arbeidet i øyesyn.


Gard Realf Sandaker-Nielsen, Leder Oslo bispedømmeråd

Kari Veiteberg, Biskop i Oslo

1 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Ja vel, gamlis
av
Heidi Terese Vangen
22 dager siden / 1199 visninger
Guds fravær
av
Geir Tryggve Hellemo
16 dager siden / 1198 visninger
Det vi ikke ser
av
Magne Nylenna
8 dager siden / 843 visninger
Hjemmesentrert kirke
av
Joanna Bjerga
4 dager siden / 684 visninger
Biskop Byfugliens merkelige avskjedsreplikk
av
Roald Iversen
rundt 2 måneder siden / 633 visninger
Eit ansvarslaust Europa
av
Emil André Erstad
rundt 1 måned siden / 585 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere