Anne Kristin Bruns

3

Hent hjem gutten i Syria

Publisert: 4. nov 2019

I en flyktningeleir i Syria ligger det ­akkurat nå en fire år ­gammel gutt i et telt. Gutten er syk, og veier ­mindre enn sin to år yngre ­søster. Han dør dersom han ikke får nødvendig legehjelp, en hjelp som er de ­færreste forunt i Al-Hol-leiren. Dette er bare to av over 30 norske barn i ­syriske flyktningleire.

Lang ventetid. I begynnelsen av juni ble fem av de såkalte norske «syriabarna» h­entet hjem i en topp­hemmelig operasjon fra norske myndigheter. Mange har både håpet og trodd at nettopp hemmelighold var grunnen til at vi ikke fikk mer informasjon om når og hvordan resten av barna skulle komme hjem.

Nå har barna ventet i nesten et halvt år siden de fem foreldreløse barna ble reddet.

De svakeste av oss. Det går mot ­vinter i Syria, og til forskjell fra oss som bor i gode varme hus, beskytter teltduken lite og ­ingenting for kulden som også kommer til Syria i denne mørke årstiden. Skal vi gå julestemningen i møte, uten tanke på de arme små som fryser i Syria? Når ­begynte vi å tåle så inderlig vel, den urett som ikke ­rammet oss selv? Det er de ­svakeste som ­akkurat nå opp­lever urett i ­Syria. Norge som et av verdens ­rikeste land og et av de ­landene som har størst ­mulighet for å ta i mot ­barna, og som har ressurser til å etter­forske de kvinnene som har stått midt i ­grufulle handlinger som IS står for, må ta ­ansvar og få disse barna hjem.

Ingen tid til diplomati. Stavanger KrF ­oppfordre sterkt til at regjeringen ­henter hjem norske mødre og deres barn ­umiddelbart. Det er ikke alltid enkelt å få til i praksis, og vi er klar over noen av de ­mange utfordringer en redningsaksjon vil føre med seg. Men la oss nå se forbi ­diplomatiske og ­juridiske utfordringer, og rette blikket mot de som helt uskyldig har havnet i denne ­forferdelige ­situasjonen, nemlig de små barna. Statsministeren må sørge for at ­regjeringen handler og gjør alt som er mulig for at barna får komme 
hjem.

Barna har ventet lenge nok nå.

Hent dem hjem!

Anne Kristin Bruns, Leder, Stavanger KrF

Håvard Østhus, Nestleder, Stavanger KrF

3 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere