John Eivind Marstad

Rutebilsjåfør
4

Kampen om KrF - svikt heller enn svik

Emil André Erstad har skrevet bok om prosessen som er i ferd med å rive KrF i stykker. Det fremkommer blant annet at han opplevde nestledernes opptredener som svik. Sett utenfra ser det imidlertid ut til at det primært var sviktende dømmekraft som lå bak at denne prosessen overhodet ble startet.

Publisert: 4. nov 2019

1. Før valget i 2017 var budskapet fra KrF at man ville danne regjering sammen med Høyre og Venstre. Hvis dette ikke lot seg gjøre, ville KrF være i opposisjon. At partilederen allerede etter ett år ville gå bort fra "kontrakten" med velgerne, er for meg lite tillitvekkende. At "kontrakten" kanskje viste seg å være ugunstig, gir ikke uten videre akseptabel grunn til å bryte den.

2. Det virker uforståelig at partilederen startet en slik prosess uten å ha nestlederne og stortingsgruppa i ryggen. For mange av oss var partilederens anbefaling et radikalt brudd med slik vi har oppfattet KrF.

3. Hvordan så man for seg aksept i opinionen for at "et lite flertall i et lite parti" - for å låne Erstads formulering  - skulle kaste den sittende regjeringen uten noen som helst åpenbar grunn?

1 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere