Roald Øye

Pensjonist
284

Regjeringens bevisstløse lefling med to-statsløsningen.

Hva mener partiet ditt om to-statsløsningen i «Palestina»? Spørsmålet ble stilt i et program på en kristen TV-kanal i siste valgkamp. Bare ett parti ga et klart svar på spørsmålet, og det var representanten for «Partiet de kristne», Erik Selle. Partiet hans kom som kjent ikke inn på Stortinget.

Publisert: 1. nov 2019

Svaret var slik jeg skulle ønske representanten for KrF ville ha svart.  Jeg var på nippet til å bytte partitilhørighet, men lot det være som så mange andre for ikke å svikte det kristelige partiet, som fikk plass på Stortinget. AP og Knut Arild Hareide måtte ikke gå av med den politiske seieren. Det ville ha vært ødeleggende for mye av det jeg holder kjært - om venstresiden hadde fått regjeringsmakten.

Jeg hadde lest i partiprogrammet til Erik Selle hva partiet hans ville foreslå hvis det kom inn på Stortinget eller fikk plass ved kongens bord. Det var sju forslag etter mitt hjerte. Forslagene hører hjemme både i et kristent og et kristelig parti.

Det er ennå noen måneder til neste stortingsvalg, og mitt ønske frem til det tidspunkt er at de to partiene med nesten samme etikett i partinavnet slår seg sammen for bedre å fremme politikken som de står sammen om,  og i tillegg de 7 punktene i Selles partiprogram. Noen stemmer vil kanskje falle fra KrF ved en slik fusjon, men alt i alt er det sikkert flere som vil føle seg hjemme i et parti med en klarere kristenprofil på en del områder,  især når det gjelder Norges holdning til to-statsløsningen i Palestina.

Uansett hva som skjer med mitt fromme ønske, håper jeg KrF vil skjerpe sin holdning til regjeringens bevisstløse lefling med to-statsløsningen. En løsning med en palestinsk stat på de bibelske landområdene, Judea og Samaria, vil om kort tid føre til at innbyggerne i staten Israel, ville få det slik innbyggerne i det sørlige Israel, ved grensen til Gaza, har det, og har hatt det, siden statsminister Ariel Sharon trakk israelske nybyggere ut av "stripen" i 2004.

Ingen israelske ledere, vil gjenta Sharons store tabbe/feilberegning for 15 år siden, verken Benjamin Gantz eller Benjamin Netanahu. Norge bør gi dem vår helhjertede støtte i alle internasjonale organisasjoner. Det er den internasjonale og nasjonale politiske venstreside som støtter palestinerne i deres ønske om å svekke Israel og i neste omgang få staten vekk.  Ære være Kjell Ingolf Ropstad som distanserte KrF fra Jonas Gahr Støre -  og den politiske venstreside!

3 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

KRIK - NYE spilleregler
av
Trond Andreassen
14 dager siden / 1339 visninger
Jeg lever ikke lenger selv
av
Merete Thomassen
15 dager siden / 1297 visninger
170 år med misforståelser
av
Joanna Bjerga
rundt 1 måned siden / 893 visninger
Ingen Disco på Roser
av
Øyvind Hadland
27 dager siden / 857 visninger
Stjernedialektar
av
Ann Kristin van Zijp Nilsen
15 dager siden / 819 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere