Jostein Sandsmark

97

Kunsten å leve

Publisert: 30. okt 2019

I disse dager er det å finne seg selv, – bli en bevisst person med integritet, - en personlighet en kan vedstå seg og kunne leve med – å bli klar over sin egen kjønnsidentitet, – er noe mange unge og noen voksne strever hardt med.

For noen er strevet så intenst at det går på livet løs, – det vitner sosiale medier om, og allmenne medier er oppfylt av.

Derfor er det underlig at en ytterst aktuell og lettfattelig bok om dette temaet skulle være helt bortglemt.  Boken heter Kunsten å leve  og er nettopp så omfattende og enkel som tittelen  anviser.

Stoffet –  tankene bak tekstene – stammer fra dr. Johs Irgens Strømme  - den første praktiserende psykoterapeut i Norge – og er ført i pennen av hans elev og medarbeider Henry Andersen.

Boken er en innføring i psykoanalysens ide og begrepsverden og en nøkkel til løsning på mange av de nervøse psykosomatiske lidelser som folk – unge og eldre – strever med.

Spesielt legger en merke til en årsak til homoseksualitet som jeg aldri har funnet omtalt noe annet sted. Den er så plausibel og enkel at en kan undres over at den ikke er blitt funnet og gjort kjent i vår tid med all den forskning og leting som er gjort på dette området.

Boken vil være et funn for alle unge som er i identitetskrise, - for ungdomsledere som er i kontakt med unge mennesker på søk etter seg selv, sin identitet, sitt jeg, – og for mange voksne som lider av manglende fred og sinnsro, -  til å finne en sunn sjelsbalanse.

2 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere