Dan Lyngmyr

206

KRIK – når Åpen Folkekirke i praksis vil splitte.

Publisert: 30. okt 2019

Jeg håper at styret i KRIK på den kommende generalforsamlingen , i likhet med den store majoritet av verdens kirkesamfunn, fastholder ekteskapet som en institusjon kun bestående av en mann og en kvinne. Selv om det er et standpunkt som Gard Realf Sandaker-Nilsen, leder i Åpen Folkekirke og leder av Oslo bispedømmeråd, frykter i sitt nylige innlegg her på VD.

Men, i motsetning til Sandaker Nilsen og Åpen Folkekirke mener jeg det ikke er noen motsetning mellom det å fastholde et tradisjonelt ekteskapssyn og det å inkludere og fullt ut verdsette alle mennesker som kommer til KRIK – også LHBT personer , i KRIKs hverdag. Snarere tvert om.

Brei enighet

Derfor håper jeg at KRIK på helgens generalforsamling aktivt velger å tydeliggjøre sitt syn på samboere og likekjønnet ekteskap som uforenlig med bibelens samlivsetikk , og at man derfor som en følge av dette blant annet ikke skal ha ledere som lever i åpenbar strid med bibelens gode samlivsetikk.

Det er anslått at verdens kirkesamfunn har omkring 2,3 - 2,4 milliarder medlemmer (tallene varierer noe fra kilde til kilde). Og, verdens største kirkesamfunn, Den Katolske Kirke, med omkring 1,3 milliarder medlemmer, det nest største og trolig verdens raskest voksende kirkesamfunn, de ulike pinsekirkene, med anslagsvis 600 millioner medlemmer, ulike ortodokse kirkesamfunn, øvrige vestlige, nordamerikanske, søramerikanske, afrikanske og asiatiske kirkesamfunn, og selv om synet på hva ekteskapet er og innebærer kan varierer noe – så er de alle enige på et punkt. Nemlig at ekteskapet er for en kvinne og en mann , og at likekjønnet samliv er synd og utenfor guds uttalte vilje. Det må KRIKs generalforsamling fastholde.  

Sterkt motsetningsforhold

Sandaker Nilsens og Åpen Folkekirkes holdning og ønske for KRIK er selvsagt et legitimt synspunkt, og applauderes og heies frem av alle store norske avis- og TV -redaksjoner. Men, deres standpunkt står i et sterkt motsetningsforhold til bibelens gode og tydelige samlivsetikk, og er derfor først og fremst et marginalt fenomen i kristenheten globalt. 

3 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Ja vi elsker alle i dette landet
av
Jarle Mong
9 dager siden / 2966 visninger
Mel gir stabilitet
av
Ingrid Vik
rundt 1 måned siden / 1705 visninger
Er far og hans slekt uten betydning?
av
Øivind Benestad
6 dager siden / 1580 visninger
Hjemlengsel
av
Joanna Bjerga
7 dager siden / 1122 visninger
Hvem skal bli født?
av
Paul Leer-Salvesen
12 dager siden / 1062 visninger
Visjon Norge og kritikk
av
Pål Georg Nyhagen
17 dager siden / 643 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere