Even Martinsen

10

Jeg tar Andreas Håtveit i forsvar

Avisen Dagen spør hvorfor ikke flere kristne tar Andreas Håtveit i forsvar, etter hans uttalelser om KRIK, der han la ut om sitt syn på lederskap i organisasjonen.

Publisert: 28. okt 2019

Han måtte i ettertid tåle kraftig skyts fra sine meningsmotstandere, og Dagen lurer på hvorfor ikke flere kristne forsvarer Håtveit. Som jeg har skrevet i et tidligere innlegg mener jeg at Niklas Baarli nærmest oppfordrer til vold mot Håtveit. Mon tro hvordan det hadde blitt motatt av Niklas hvis Håtveit hadde formulert seg likedan.

Jeg tror mange kristne tar han i forsvar. Håtveit kom i medias søkelys i kraft av at han er kjendis. Ingen norsk avis ville brukt spalteplass på en ukjent 17 år gammel skiløper fra en liten norsk bygd. Det betyr ikke at denne personen ikke tar Håtveit i forsvar, på jobben eller skolen. Det at han ikke hyler høyt på facebook, eller tømmer ut edder og galle i et kommentarfelt, skal vi være glade for. Kristennorge bør heller ikke benytte identitetspolitikk, ta på seg offerrolle eller kjøre krenkekortet. 

Det er nok radikale som benytter seg av disse virkemidlene, og da spesielt innenfor dette feltet som Håtveit pirket i.

Kristenfolket bør vise måtehold i kommentarfeltene, sette seg inn i Bibelen gjennom å lese/studere, lese statistikker og fakta og bygge opp sin argumentasjon basert på dette. Etter mitt syn har Håtveit gjort nettopp dette. 

Det var tøft gjort Håtveit, respekt.

5 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere