Even Martinsen

10

Jeg tar Andreas Håtveit i forsvar

Avisen Dagen spør hvorfor ikke flere kristne tar Andreas Håtveit i forsvar, etter hans uttalelser om KRIK, der han la ut om sitt syn på lederskap i organisasjonen.

Publisert: 28. okt 2019

Han måtte i ettertid tåle kraftig skyts fra sine meningsmotstandere, og Dagen lurer på hvorfor ikke flere kristne forsvarer Håtveit. Som jeg har skrevet i et tidligere innlegg mener jeg at Niklas Baarli nærmest oppfordrer til vold mot Håtveit. Mon tro hvordan det hadde blitt motatt av Niklas hvis Håtveit hadde formulert seg likedan.

Jeg tror mange kristne tar han i forsvar. Håtveit kom i medias søkelys i kraft av at han er kjendis. Ingen norsk avis ville brukt spalteplass på en ukjent 17 år gammel skiløper fra en liten norsk bygd. Det betyr ikke at denne personen ikke tar Håtveit i forsvar, på jobben eller skolen. Det at han ikke hyler høyt på facebook, eller tømmer ut edder og galle i et kommentarfelt, skal vi være glade for. Kristennorge bør heller ikke benytte identitetspolitikk, ta på seg offerrolle eller kjøre krenkekortet. 

Det er nok radikale som benytter seg av disse virkemidlene, og da spesielt innenfor dette feltet som Håtveit pirket i.

Kristenfolket bør vise måtehold i kommentarfeltene, sette seg inn i Bibelen gjennom å lese/studere, lese statistikker og fakta og bygge opp sin argumentasjon basert på dette. Etter mitt syn har Håtveit gjort nettopp dette. 

Det var tøft gjort Håtveit, respekt.

5 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Ja vi elsker alle i dette landet
av
Jarle Mong
3 dager siden / 2325 visninger
Mel gir stabilitet
av
Ingrid Vik
25 dager siden / 1868 visninger
Den norske kirke og pornografi
av
Marthe Kristine Østerud Primstad
rundt 1 måned siden / 1108 visninger
Hvem skal bli født?
av
Paul Leer-Salvesen
6 dager siden / 900 visninger
Mor eller menneske?
av
Liv Osnes Dalbakken
27 dager siden / 671 visninger
Visjon Norge og kritikk
av
Pål Georg Nyhagen
11 dager siden / 595 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere