Hans Eskil Vigdel

Forfatter av "Ingen introverte i himmelen"
20

Kjære Mirjam

Jeg skulle ønske du ble elsket for den du er, ikke bare for det du gjorde.

Publisert: 24. okt 2019

I anledning verdensdagen for psykisk helse, skrev jeg brev til Mirjam i filmen Disco. «Kjære Mirjam. Det var leit å se filmen om deg. Du ble sett hver gang du var på en scene eller et dansegulv, jeg tror det kjentes godt, helt til kroppen sa stopp. Anerkjennelsen ble som å pisse i buksa for å holde seg varm. En dag ble det for mye. I filmen virket du så fjern og tom, som en skygge av noe du kunne vært. Jeg tror ikke du var tom, men full av angst og fortvilelse sank du ned i et mørke du ikke visste om.

Jesus tåler deg

Jeg skulle ønske du ble elsket for den du er, ikke bare for det du gjorde. Jeg skulle ønske at den kristne gudstjenesten kunne vært et fristed for deg, midt i et krevende liv, og ikke enda et område du skulle være best. Jeg ønsker at troen kan gi deg styrke midt i det livet du har. At du kan brøle ut alt det du føler av sinne og sorg. Alt du holder inni deg. At du kan tatt ordentlig plass i deg selv og vise verden hvem Mirjam er.

Jeg skulle ønske at du vil oppleve at det er lov å bli rasende på Gud, slik David i Bibelen ble rasende på Gud. Gud tåler sinnet vårt, ikke bare det pene og pyntelige. Troens Jesus tåler deg og spør: hva kan jeg gjøre for deg?

Trygt landingssted

Kristen tro er ikke ment å være en tvangstrøye, og den kan være et musikkstykke som fargelegger en grå dag. Jeg unner deg å hvile nå, og finne et trygt landingssted der du kan slappe av. Jeg håperat du forsiktig og tillitsfullt kan åpne innsiden på gløtt og fortelle deg selv og andre hvem du tror du er.

Jeg håper at du blir kjent med gode folk som er interessert i deg, ikke bare det du er flink til. Jeg håper at du finner et godt trygt miljø der du kan blomstre og der sårene får luft og stell. Måtte du oppleve en god Gud, ikke bare en kravstor totalitær gud.

Jeg tror og håper at det ikke er for sent for deg. Jeg ber om at du får lov til å være svak, ikke bare sterk, og at du får lov til å være barn, ikke bare trofe. Jeg ønsker for deg at du finner en myndig stemme som sier «hit men ikke lenger».

Kanskje for sent

At du kan stå oppreist i deg selv, ikke bøyd og bundet. Men kanskje det er for sent. Hvordan går det med deg nå? Det var ekkelt å se at du lå og fløt, og at du lå på brygga uten å bevege deg. Det var kjipt å se at du ikke fikk leve ut den du er skapt til å være. Trist at du ble et produkt for andre. Ikke rart at du ble nummen og stum. Mange er bekymret for deg. Hvor er du nå? Håper du har funnet et trygt sted å lande.» #gitid


1 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Ja vi elsker alle i dette landet
av
Jarle Mong
3 dager siden / 2325 visninger
Mel gir stabilitet
av
Ingrid Vik
25 dager siden / 1868 visninger
Den norske kirke og pornografi
av
Marthe Kristine Østerud Primstad
rundt 1 måned siden / 1108 visninger
Hvem skal bli født?
av
Paul Leer-Salvesen
6 dager siden / 900 visninger
Mor eller menneske?
av
Liv Osnes Dalbakken
27 dager siden / 671 visninger
Visjon Norge og kritikk
av
Pål Georg Nyhagen
11 dager siden / 595 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere