Reidar Holtet

3

Uansvarlig helseminister?

Helseminister Bent Høie har i intervju gjort kjent at han har godkjent gratis utdeling av PrEP-piller til friske homofile menn, slik at de kan ha ubeskyttet sex med hvem de vil uten risiko for HIV-smitte.

Publisert: 18. okt 2019

Det dreier seg i første omgang om ca. 1200 personer som i mer enn to år har vært begunstiget på denne måten, med gratis medisin.

Går det an?

Da jeg så oppslaget trodde jeg nesten ikke mine egne øyne.  I samme oppslag fremkom nemlig også at bl.a. de som er åpenbart syke av sterkt plagsom migrène nektes gratis medisin.

Hva i all verden er det regjeringen holder på med? Er statsminister Erna Solberg, for ikke å snakke om Krf, enige i dette? Det må de tydeligvis være, siden de ikke har satt foten ned og stoppet dette for lenge siden! 

Helt utrolig

Den åpenbare saklige forskjellen her er at migrène er en uforskyldt sykdom som er plagsom og ødeleggende for arbeid og livskvalitet, og at medisinen er meget dyr, mens PrEP-pillen altså gis til friske menn for å hjelpe dem til å unngå å pådra seg selvforskyldt og fullstendig unødvendig sykdom! Prisen på PrEP-eksperimentet er foreløpig hemmelig, men den bør fram i lyset snarest mulig. Den motsatte helse-prioriteringen burde være det eneste naturlige.

Dette er ikke bare moralsk forkastelig, det er en oppfordring til uhemmet uansvarlighet på det seksuelle området på statens bekostning. Her er det bare å drive på, staten betaler regningen! 

Det har vært påtagelig stille i media siden dette kom opp som en nyhetssak. Er det kanskje tabu å komme med motforestillinger eller stille spørsmål? Er det ingen som tør å ta tak i dette? Er virkelig Krf villige til å sluke slike kameler?

Jeg undres på hvor langt utpå det moralske skråplanet vi som folk har kommet nå?

4 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Noen bør skamme seg
av
Espen Ottosen
3 dager siden / 3037 visninger
KRIK - NYE spilleregler
av
Trond Andreassen
21 dager siden / 1549 visninger
Jeg lever ikke lenger selv
av
Merete Thomassen
23 dager siden / 1419 visninger
Ingen skal leve med skam
av
Tor Håkon Eiken
2 dager siden / 954 visninger
Stjernedialektar
av
Ann Kristin van Zijp Nilsen
23 dager siden / 857 visninger
Debatten om kvinners prestetjeneste er over
av
Bård Mæland
rundt 1 måned siden / 764 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere