Verdidebatt

Uansvarlig helseminister?

Helseminister Bent Høie har i intervju gjort kjent at han har godkjent gratis utdeling av PrEP-piller til friske homofile menn, slik at de kan ha ubeskyttet sex med hvem de vil uten risiko for HIV-smitte.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Det dreier seg i første omgang om ca. 1200 personer som i mer enn to år har vært begunstiget på denne måten, med gratis medisin.

Går det an?

Da jeg så oppslaget trodde jeg nesten ikke mine egne øyne.  I samme oppslag fremkom nemlig også at bl.a. de som er åpenbart syke av sterkt plagsom migrène nektes gratis medisin.

Hva i all verden er det regjeringen holder på med? Er statsminister Erna Solberg, for ikke å snakke om Krf, enige i dette? Det må de tydeligvis være, siden de ikke har satt foten ned og stoppet dette for lenge siden!

Helt utrolig

Den åpenbare saklige forskjellen her er at migrène er en uforskyldt sykdom som er plagsom og ødeleggende for arbeid og livskvalitet, og at medisinen er meget dyr, mens PrEP-pillen altså gis til friske menn for å hjelpe dem til å unngå å pådra seg selvforskyldt og fullstendig unødvendig sykdom! Prisen på PrEP-eksperimentet er foreløpig hemmelig, men den bør fram i lyset snarest mulig. Den motsatte helse-prioriteringen burde være det eneste naturlige.

Dette er ikke bare moralsk forkastelig, det er en oppfordring til uhemmet uansvarlighet på det seksuelle området på statens bekostning. Her er det bare å drive på, staten betaler regningen!

Det har vært påtagelig stille i media siden dette kom opp som en nyhetssak. Er det kanskje tabu å komme med motforestillinger eller stille spørsmål? Er det ingen som tør å ta tak i dette? Er virkelig Krf villige til å sluke slike kameler?

Jeg undres på hvor langt utpå det moralske skråplanet vi som folk har kommet nå?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Verdidebatt