Eilif Hallingstad Finnseth

2

Kort svar til Kvangarsnes replikk om nestekjærligheten fra kristne i USA

Å ofre trenger ikke være økonomisk. Det handler mer om hvordan du vil være i møte med andre.

Publisert: 11. okt 2019

Jeg har fått flere gode tilbakemeldinger og interessante synsvinkler på en kronikk jeg fikk publisert om mitt besøk hos kirker i Chicago. En av de mer nyanserte svarene var fra Kvangarsnes hvor han påpeker at det jeg beskrev kunne være «Lovisk» kristendom.

I min tidligere kronikk nevnte jeg om et budskap fra Trinity Church i Chicago hvor pastoren minnet om at troende må ikke bare hjelpe når det passer, men ofre. Legg litt blod på alteret. Det finnes flere måter å tolke dette budskapet på. Og som Kvangarsnes riktignok sier, er det Jesu død som er offeret som bekjempet synd. Jeg ser likevel en mulighet for å fortsatt fortjene hans offer.

Å ofre trenger ikke være økonomisk. Det handler mer om hvordan du vil være i møte med andre.

Hvor er samaritaneren i blant oss?

Hvordan tror man med hele seg? Hvordan lar man Jesu ord vise vei fremfor å ha det som et alternativ? Jeg vil gjerne vise at offeret på korset ikke var forgjeves. At mine synder, våre feil ikke er sterkere enn vår tro på Jesus kjærlighet. Og troen han har i oss.

Lukas 10:25 - 37. Den gode samaritaner. Jeg savner ledere som ikke går forbi men stopper opp og ser den robbede mannen.

Å handle mot urettferdighet på basis av tro.

Listhaug er offentlig kristen men jeg kan ikke se nestekjærligheten i fra bibelen når hun nekter å hente de på havet, eller nordmenn fra flyktningleire. Og det er der jeg retter min kritikk. At i Norge som et av de få landene jeg ser har gang på gang hatt mulighet til å stå opp - så har vi satt oss ned istedenfor å reise oss. Og der peker jeg på Ropstad. Som den nye partilederen i vårt offentlig kristne stortingsparti og som en av fire partiledere i regjering. Hvor er hans handlinger? Og partiets? Jeg sitter her, vitende om at det er personer ved rattet som tar båten enn annen vei enn den jeg ser jesus står foran på vannet og viser vei til. Hvordan kan vi snu oss når vi kan redde et liv?

Har vi glemt?

«Da skal han svare dem og si: Sannelig sier jeg dere: Det dere ikke gjorde mot én av disse minste, det har dere heller ikke gjort mot meg.» Mattheus 25:45.

2 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Ja vi elsker alle i dette landet
av
Jarle Mong
3 dager siden / 2235 visninger
Mel gir stabilitet
av
Ingrid Vik
25 dager siden / 1867 visninger
Den norske kirke og pornografi
av
Marthe Kristine Østerud Primstad
rundt 1 måned siden / 1191 visninger
Hvem skal bli født?
av
Paul Leer-Salvesen
6 dager siden / 890 visninger
Livet er ferskvare
av
Magne Nylenna
rundt 1 måned siden / 831 visninger
Mor eller menneske?
av
Liv Osnes Dalbakken
27 dager siden / 670 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere