Eilif Hallingstad Finnseth

2

Kort svar til Kvangarsnes replikk om nestekjærligheten fra kristne i USA

Å ofre trenger ikke være økonomisk. Det handler mer om hvordan du vil være i møte med andre.

Publisert: 11. okt 2019

Jeg har fått flere gode tilbakemeldinger og interessante synsvinkler på en kronikk jeg fikk publisert om mitt besøk hos kirker i Chicago. En av de mer nyanserte svarene var fra Kvangarsnes hvor han påpeker at det jeg beskrev kunne være «Lovisk» kristendom.

I min tidligere kronikk nevnte jeg om et budskap fra Trinity Church i Chicago hvor pastoren minnet om at troende må ikke bare hjelpe når det passer, men ofre. Legg litt blod på alteret. Det finnes flere måter å tolke dette budskapet på. Og som Kvangarsnes riktignok sier, er det Jesu død som er offeret som bekjempet synd. Jeg ser likevel en mulighet for å fortsatt fortjene hans offer.

Å ofre trenger ikke være økonomisk. Det handler mer om hvordan du vil være i møte med andre.

Hvor er samaritaneren i blant oss?

Hvordan tror man med hele seg? Hvordan lar man Jesu ord vise vei fremfor å ha det som et alternativ? Jeg vil gjerne vise at offeret på korset ikke var forgjeves. At mine synder, våre feil ikke er sterkere enn vår tro på Jesus kjærlighet. Og troen han har i oss.

Lukas 10:25 - 37. Den gode samaritaner. Jeg savner ledere som ikke går forbi men stopper opp og ser den robbede mannen.

Å handle mot urettferdighet på basis av tro.

Listhaug er offentlig kristen men jeg kan ikke se nestekjærligheten i fra bibelen når hun nekter å hente de på havet, eller nordmenn fra flyktningleire. Og det er der jeg retter min kritikk. At i Norge som et av de få landene jeg ser har gang på gang hatt mulighet til å stå opp - så har vi satt oss ned istedenfor å reise oss. Og der peker jeg på Ropstad. Som den nye partilederen i vårt offentlig kristne stortingsparti og som en av fire partiledere i regjering. Hvor er hans handlinger? Og partiets? Jeg sitter her, vitende om at det er personer ved rattet som tar båten enn annen vei enn den jeg ser jesus står foran på vannet og viser vei til. Hvordan kan vi snu oss når vi kan redde et liv?

Har vi glemt?

«Da skal han svare dem og si: Sannelig sier jeg dere: Det dere ikke gjorde mot én av disse minste, det har dere heller ikke gjort mot meg.» Mattheus 25:45.

2 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

KRIK - NYE spilleregler
av
Trond Andreassen
14 dager siden / 1339 visninger
Jeg lever ikke lenger selv
av
Merete Thomassen
15 dager siden / 1297 visninger
170 år med misforståelser
av
Joanna Bjerga
rundt 1 måned siden / 893 visninger
Ingen Disco på Roser
av
Øyvind Hadland
27 dager siden / 857 visninger
Stjernedialektar
av
Ann Kristin van Zijp Nilsen
15 dager siden / 819 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere