Werner Andersen

3

Snikkatoliseringen av kirken

Hva befinner det seg i bunnen av nattverdsglasset ?

Publisert: 8. okt 2019

Tenk deg at du er i den nye Nordlyskatedralen i Alta. Arkitekturen er som om nordlyset selv er frosset  fast i en legering av is og aluminium. Det er spektakulært og vakkert.

Snodig vinbeger

Det er ved nattverdsritualet at noe ganske uventet inntreffer: Du tar imot brødet og tar deg en slurk av den gode rødvinen og blir minnet på at dette er jesu legeme og blod, men idet du titter ned i vinbegeret  ser du en sol.  Solen er innpreget i glasset. Snodig, tenker du idet du går ut av kirkedøren og inn i sollyset.

Det er kanskje kjent at Paven, etter å ha tåkelagt altret med røkelse, løfter opp en solformet oblat  i St Peters katedral med tilhørende alkoholholdig rødvin. Om du er like oppmerksom som i Nordlyskatedralen, så ser du at han løfter oblaten og kalken opp mot bokstavene SOL på bakveggen. Når den alkoholpåvirkede menigheten går mot disse bokstavene etter gudstjenesten, så er det nok mange som blir blendet av solens stråler og gjør en honnørhilsen til vår egentlige Herre.

Forenende lys

Det er vel flere solsymboler i den katolske kirken  enn Jesus-figurer. De norske kirkeveggene  har vært temmelig hvitkalkede og kjedelige, så at solen dukker opp på de merkeligste stedene i kirkene, er en gledelig utvikling.

Etter min mening er det lyset fra månen, solen og stjernene som kan  forene kristendom og Islam, men inntil videre er kirken internt  splittet; kanskje litt mere alkohol kan hjelpe menighetene til å se hva som egentlig befinner seg i bunnen av Jesu blod.

2 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Glansbilder av Sjømannskirken?
av
Arnfinn Eng
24 dager siden / 1869 visninger
Servietter og skam
av
Merete Thomassen
16 dager siden / 1606 visninger
Tenåringstrass i regjeringen
av
Usman Rana
25 dager siden / 1577 visninger
Idiotforklarer kristen høyreside
av
Espen Ottosen
23 dager siden / 1548 visninger
Ord som truer vår religionsfrihet
av
Trond Bakkevig
15 dager siden / 1418 visninger
En samfunnsskapende kraft
av
Berit Hustad Nilsen
17 dager siden / 1353 visninger
Hva skjer Hanvold?
av
Bendik Storøy Hermansen
13 dager siden / 1305 visninger
Stolthet er undervurdert
av
Magne Nylenna
28 dager siden / 1167 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere