Verdidebatt

Ikke det, Therese Utgård?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Therese Utgård, leder for Åpen folkekirke Møre, hevder i Vårt Land 1. oktober at jeg (24. september) har misforstått hennes innlegg i samme avis 18. september. «Olsen skriver som om jeg kommenterer konservative kristne sitt syn på homofili», repliserer Utgård. Det mener hun selv at hun ikke har gjort.

Hovedpoeng

Mon det. Det som er Utgårds hovedpoeng 18.09., er jo nettopp at hun mener Vårt Land og andre medier i for liten grad har «stilt spørsmål ved både reglane og haldningane som styrer store deler av kyrkjenorge.» Og hvilke holdninger det er hun tenker på, utdyper Utgård slik: «… kva viss avisa hadde spurt kandidatane på både Nominasjonslista og Bønnelista om deira haldningar til homofili, ikkje berre vigsel. Ønskjer dei at gifte skeive får vere prestar? Ønskjer kandidatane å tillate ei lære om at homofili ikkje er synd i trusopplæringa? At ein ikkje treng leve i sølibat som skeiv? Og kva viss avisa hadde problematisert nokre av ytringane frå enkelte kandidatar, der likekjønna, forpliktande samliv blir sidestilt med polyamorøse forhold, ekteskap med dyr (!) og så videre.»

Utgård konstaterer også at «haldningane (…) har ikkje endra seg like raskt som lova, og er godt til stades enno».

Eksempler

Nå er det først og fremst ekteskapet og avgrensingen av det jeg er opptatt av i denne sammenheng. Men hvordan disse sitatene ikke skulle være eksempel på at Therese Utgård kommenterer det hun mener er «konservative kristne sitt syn på homofili», må hun nesten forklare meg. Og så overlater jeg selvsagt til Vårt Land selv å svare på påstanden om underdekning av dette temaet.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt