Leif Hovde

11

La barna komme til meg – og hindre dem ikke

Det bor en liten gutt i en umenneskelig flyktningeleir i Syria. Han er alvorlig syk. Og han er norsk! Men Norge nekter å ta han hjem, fordi moren har syndet.

Publisert: 7. okt 2019

Det sitter en partileder i den norske regjeringen. Han representerer, ifølge navnet, et parti med kristen plattform for sine handlinger. Han prøver å få kollegene i regjeringen til å hente den lille gutten til Norge for å gi han helt nødvendig hjelp. Men noen i regjeringen vil ikke, fordi mor til gutten har syndet, 

For 2000 år siden sto det en mann i nabolandet til Syria. Han var barnas venn. Mange ville gjerne bringe barna sine til han, for at han skulle røre ved dem og gi dem av den kjærlighet han hadde fra Gud. Men "regjeringsmedlemmene" til mannen ville nekte foreldrene å nå fram til mannen. Til Jesus. 

Da var det en av ytterst få ganger vi kan lese at Jesus ble sint! Kontant avviser han"regjeringsen - apostlene - og sier: "La de små barna komme tkil meg, og hindre dem ikke!" Vi vet ingen ting om hvilke synder - små eller store - som bærerne av barna hadde begått. Kanskje hadde noen til og med ytt tjenester eller tatt parti for okkupasjonsmakten. Jesus sa ikke: "Alle som har rent rulleblad, kan komme med barna." Han sa: "La de små barna komme til meg, og hindre dem ikke!" Barna skulle ikke gå glipp av velsignelse, trøst og hjelp, selv om foreldrene hadde syndet,

Jesus er ikke lenger fysisk iblant oss. Han har overlatt til oss, hans disipler, å forvalte det budskap han kom med. Det er ingen ting i det budskapet som tilsier at foreldrene skal sjekkes før barna får omsorg og kjærlighet. I kristen tenkning kan aldri barn straffes for foreldrenes synder!

Kjell Ingolf Ropstad, jeg vet at du arbeider innad i regjeringen for å få aksept for at både mor og barn skal få komme til Norge, slik at gutten kan få hjelp. Men det er ikke nok! Jesus drøftet ikke saken i sitt "regjeringskollegium" og prøvde å få flertall for at barna kunne få møte Jesus- Han sa, klart og tydelig:"La barna komme, og hindre dem ikke!" Foreldrenes politiske eller religiøse holdninger var uinteressant!

Den som er i regjering, bærer uansett ansvar for de beslutninger regjeringen gjør. Gjør det klart at gutten - og eventuelle andre norske barn i samme situasjon - skal hentes til Norge, uansett om det er med eller uten mødrene. Hvis ikke regjeringen aksepterer det, sett ned foten og si: Da forlater KrF regjeringen!

KrF i regjering MÅ være barnas talspersoner - og hindre dem ikke!


Leif Hovde, Ålesund

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Tåkelagt
av
Liv Osnes Dalbakken
rundt 1 måned siden / 2925 visninger
Sover heile regjeringa?
av
Lisbeth Marie Austnes
7 dager siden / 1196 visninger
Nei, Lægdene, vi er ikke i mot kvinner
av
Mikael Bruun
rundt 1 måned siden / 1171 visninger
Når fest blir dom
av
Kristine Sandmæl
13 dager siden / 861 visninger
Er jeg rett kalt prest?
av
Julie Schjøth-Jovik
5 dager siden / 745 visninger
Takk og farvel, KrF
av
Kristofer Olai Ravn Stavseng
5 dager siden / 578 visninger
Det viktigste er et godt arbeidsmiljø
av
Martin Enstad
17 dager siden / 550 visninger
Kristnes omtale av president Trump.
av
Kjell Tveter
2 måneder siden / 492 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere