Leif Hovde

10

La barna komme til meg – og hindre dem ikke

Det bor en liten gutt i en umenneskelig flyktningeleir i Syria. Han er alvorlig syk. Og han er norsk! Men Norge nekter å ta han hjem, fordi moren har syndet.

Publisert: 7. okt 2019

Det sitter en partileder i den norske regjeringen. Han representerer, ifølge navnet, et parti med kristen plattform for sine handlinger. Han prøver å få kollegene i regjeringen til å hente den lille gutten til Norge for å gi han helt nødvendig hjelp. Men noen i regjeringen vil ikke, fordi mor til gutten har syndet, 

For 2000 år siden sto det en mann i nabolandet til Syria. Han var barnas venn. Mange ville gjerne bringe barna sine til han, for at han skulle røre ved dem og gi dem av den kjærlighet han hadde fra Gud. Men "regjeringsmedlemmene" til mannen ville nekte foreldrene å nå fram til mannen. Til Jesus. 

Da var det en av ytterst få ganger vi kan lese at Jesus ble sint! Kontant avviser han"regjeringsen - apostlene - og sier: "La de små barna komme tkil meg, og hindre dem ikke!" Vi vet ingen ting om hvilke synder - små eller store - som bærerne av barna hadde begått. Kanskje hadde noen til og med ytt tjenester eller tatt parti for okkupasjonsmakten. Jesus sa ikke: "Alle som har rent rulleblad, kan komme med barna." Han sa: "La de små barna komme til meg, og hindre dem ikke!" Barna skulle ikke gå glipp av velsignelse, trøst og hjelp, selv om foreldrene hadde syndet,

Jesus er ikke lenger fysisk iblant oss. Han har overlatt til oss, hans disipler, å forvalte det budskap han kom med. Det er ingen ting i det budskapet som tilsier at foreldrene skal sjekkes før barna får omsorg og kjærlighet. I kristen tenkning kan aldri barn straffes for foreldrenes synder!

Kjell Ingolf Ropstad, jeg vet at du arbeider innad i regjeringen for å få aksept for at både mor og barn skal få komme til Norge, slik at gutten kan få hjelp. Men det er ikke nok! Jesus drøftet ikke saken i sitt "regjeringskollegium" og prøvde å få flertall for at barna kunne få møte Jesus- Han sa, klart og tydelig:"La barna komme, og hindre dem ikke!" Foreldrenes politiske eller religiøse holdninger var uinteressant!

Den som er i regjering, bærer uansett ansvar for de beslutninger regjeringen gjør. Gjør det klart at gutten - og eventuelle andre norske barn i samme situasjon - skal hentes til Norge, uansett om det er med eller uten mødrene. Hvis ikke regjeringen aksepterer det, sett ned foten og si: Da forlater KrF regjeringen!

KrF i regjering MÅ være barnas talspersoner - og hindre dem ikke!


Leif Hovde, Ålesund

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Ja vi elsker alle i dette landet
av
Jarle Mong
5 dager siden / 2736 visninger
Mel gir stabilitet
av
Ingrid Vik
27 dager siden / 1884 visninger
Hvem skal bli født?
av
Paul Leer-Salvesen
8 dager siden / 996 visninger
Mor eller menneske?
av
Liv Osnes Dalbakken
29 dager siden / 686 visninger
Visjon Norge og kritikk
av
Pål Georg Nyhagen
13 dager siden / 617 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere