Kjell G. Kristensen

121

Vi skal jo ikke tilbake til steinalderen!

Jan Hanvold, sjef og TV-pastor i den kristne kanalen Visjon Norge, går ut og advarer mot klimahysteriet. Det gjør han etter en uke hvor den svenske miljøaktivisten Greta Thunberg har skapt overskrifter etter sin harmdirrende tale i FN.

Publisert: 7. okt 2019

«La oss ta til fornuft, å beskytte våre barn imot dette hysteriet. Så de skal slippe, å vokse opp i frykt og angst for fremtiden. En ting som er sikkert, verden vil bedras. La oss heller fylle våre barn med tro, håp og kjærlighet. Og tro på en fantastisk fremtid. Verden går ikke under, men Jesus er på vei, for å opprette sitt tusenårige freds rike.»

Han langer ut: - Vi skal jo ikke tilbake til steinalderen! « ...de tror at nå går planeten vår under. Noe den ikke gjør.

«Bibelen sier at snart kommer Jesus, å oppretter sitt 1000 årige fredsrike. Så det er de gode nyhetene, verden går ikke under. Det skjer først etter 1000 års rike. Da vil vi få en ny himmel og en ny jord, etter at denne jorda har blitt brent opp. Så ikke vær bekymret for klima.

https://www.nettavisen.no/nyheter/tv-pastor-advarer-mot-klimahysteriverden-gar-ikke-under/3423855135.html


Dette er noe av det Hanevold har lagt ut om til Nettavisen. Kunne man bare bruke Bibelen til oppklaring om klimakrisen, som er en krise menneskene selv har ideer om hvordan blir skapt, de samstemmer og glemmer av at jorden faktisk har hatt mange klimakriser gjennom sine sykluser, så det kan man nok ikke, eller kan man?

Jordens klima kunne i dag hatt et enda varmere klima hadde det ikke vært for ting menneskene ikke har styring over, og som enda ikke er tatt med i klimaregnestykket. 

Jeg mener selvsagt det nyoppdagede Hiawaha krateret på nordvestre del av Grønland – omtalt i iIllustrert Vitenskap nr.12 2019. (Meteor avbrøt klodens opptining, stanset de varme havstrømmene og kastet kloden tilbake i kulden. Det kan ha sendt menneskeheten inn i tusen år med kulde på slutten av steinalderen.)

https://illvit.no/universet/solsystemet/meteor/gigantisk-meteor-sendte-forfedrene-vaare-i-fryseren

Funnet vil vi nok få høre mer om, for sommeren nå i år var forskere i gang med å skaffe seg større lærdommer om denne katastrofen som inntraff. Mer om dette her; Enormt krater oppdaget: Meteoritt rammet Grønland med kraft som 47 millioner Hiroshima-bomber.

https://forskning.no/geologi-gronland-istiden/enormt-krater-oppdaget-meteoritt-rammet-gronland-med-kraft-som-47-millioner-hiroshima-bomber/1262576

https://www.dagbladet.no/nyheter/forskerne-ble-sjokkerte-da-de-sa-hva-som-gjemte-seg-under-gronlandsisen/70463917

Greta Thunberg i sin tur mener at vi ikke har tid til å vente på at forskerne skal bli enige, de som kanskje vil finne frem til de riktige svarene på klimaendringer når de engang blir enige, ( eller oppfyllelsen av 1.Mos.11? ). Da vil man kanskje kunne komme i den situasjonen  at det man i dag tror skal monne, ikke utgjøre noe til eller fra. 

Naturens egne utslipp er så uendelig mye større enn menneskenes når de utfolder seg. Det igjen betyr jo ikke at vi skal utvikle oss til å bli mer miljøvennlige, men det bør skje gjennom forsknings og fremskrittsbasert teknologi, og ikke gjennom dumme forhastede tiltak. 

Jeg så tv programmet Skavland hvor Greta Thunberg var gjest, det også kom inn en annen gjest som konfronterte  Thunberg med at han nettopp var i ferd med å overrekke sine arvtakere av jorden, med at den nå var litt mer fredelig enn gjennom sin egen oppvekst, og siktet til 2. verdenskrig... - godt poengtert!

Ja, så selvopptatt kan man altså bli, at en glemmer at menneskeheten har mer å kjempe mot enn bare å kunne overrekke sine barn en jord som har et perfekt paradisisk utseende for dem. Her lønner det seg å sette seg inn i mer enn bare å bekjempe CO2 utslipp – for da burde vel enhver forholde seg rolig? Unngå å hisse seg  unødig opp? 

Et forbruk av luft skaper hele tiden slike utslipp, og jo hardere man jobber, sykler eller trener, jo mer utslipp blir det. Så la oss koble inn Hanevold og gudsprinsippet igjen? Legg jorden under dere å bli mange! - Eller: Når menneskene lærer seg å samarbeide kan de klare hva som helst... (Fritt oversatt fra 1.Mos.11.1: Hele jorden hadde samme språk og samme ord...6 Herren sa: «Se, de er ett folk, og ett språk har de alle. Og dette er det første de gjør! Nå vil ingen ting være umulig for dem, uansett hva de bestemmer seg for å gjøre.)

Nåvel... da vet man da ut i fra disse ordene at det ordner seg til slutt når man samordner alles kunnskaper og ikke hyller enkeltstående individer alt for mye, selv om de mener det går for sakte og vil gjøre så mye for klimaet, så vil de få lov til å prøve seg de også? Det som skal til er ikke mer driv eller fart... men en langsom og gjennomtenkt og bærekraftig utvikling.  Man skal jo ikke returnere til steinalderen og sende fornødenheter med seilskip igjen?

1 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Tåkelagt
av
Liv Osnes Dalbakken
rundt 1 måned siden / 3385 visninger
Sover heile regjeringa?
av
Lisbeth Marie Austnes
11 dager siden / 1221 visninger
Nei, Lægdene, vi er ikke i mot kvinner
av
Mikael Bruun
rundt 1 måned siden / 992 visninger
Når fest blir dom
av
Kristine Sandmæl
17 dager siden / 883 visninger
Er jeg rett kalt prest?
av
Julie Schjøth-Jovik
9 dager siden / 814 visninger
Takk og farvel, KrF
av
Kristofer Olai Ravn Stavseng
9 dager siden / 621 visninger
Det viktigste er et godt arbeidsmiljø
av
Martin Enstad
21 dager siden / 559 visninger
Kristnes omtale av president Trump.
av
Kjell Tveter
3 måneder siden / 487 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere