Roald Øye

Pensjonist
336

Kristelig folkeparti bør holde seg unna den politiske venstresiden.

SMA har på sin siste hjemmeside gjort rede for hvem som står bak kampanjen mot jødenes hjemland, Israel: Et blikk på listen over norske medlemsorganisasjoner i BDS-bevegelsen som promoteres av Palestina-komitéen, viser at det er organisasjoner som hører hjemme både i og utenfor det gode demokratiske selskap.

Publisert: 4. okt 2019


Den politiske venstreside er fyldig representert i BDS-bevegelsen,  og det bør være en varsellampe for den politiske høyresiden, især for ledelsen i Krf, som har grupperinger som for kort tid siden heller ønsket tilknytning til Jonas Gahr Støre enn med Erna Solberg og Siv Jensen.

En stor takk til SMA som har orientert den norske offentlighet med budskapet om at «Palestina-komitéen har som programfestet mål "… å synliggjøre hvilke ødeleggende konsekvenser Israels sionistiske statsprosjekt har for palestinsk samfunnsliv og økonomi".  

Det var en lykke at Krf og Kjell Ingolf Ropstad i 2018 holdt seg unna slike alliansepartnere med  et slikt programfestet mål. Dette er « det gode selskap» som den politiske venstresiden har alliert seg med: Mulla Krekars organisasjon, Ansar al-Islam, Arbeidernes ungdomsfylking (AUF), Central Jamat-e Ahl-e Sunnat Norway, Dagbladets Grafiske Klubb, Den Palestinske forening, Fellesorganisasjonen for barnevernspedagoger, sosionomer og vernepleiere (FO), Fellesutvalget for Palestina (FUP), Heismontørenes fagforening, Hvit Valgallianse, Internasjonale Sosialister, Islamsk Kvinnegruppe Norge - avd. Trondheim, Islamsk Råd, Klassekampens Grafiske Klubb, Kvinnefronten i Norge, ML-gruppa Revolusjon, Murernes Union, Norges Kommunistiske Parti (NKP), Norges Kommunistiske Studentforbund (NKS), Norges Kommunistiske Ungdom (NKU), Norsk Folkehjelp Ungdom, Norsk Grafisk Forbund (NGF), Norsk Transportarbeiderforbund, Oslo Grafiske Fagforening, Palestinagruppene i Norge (PGN), Palestina-komitéen (Palkom), Palestinsk Kulturforum, Profetens Ummah, Rødt, Rød Ungdom (RU), Senterungdommen, Sosialistisk Ungdom (SU), Sosialistisk Venstreparti (SV), Tjen folket, Tømrer og snekkernes fagforening, Ungdom For Fritt Palestina (UFFP) og Vigrid.

SMA skriver at «denne koalisjonen dekker et vidt spektrum av organisasjoner fra pådømte kriminelle grupper, nazister, kommunister og islamister til frivillige organisasjoner som i dag nyter allmenn respekt og aktelse i samfunnet. Noen av medlemsorganisasjonene mottar offentlig støtte mens andre finansieres av fagforbund og kontingenter fra medlemmer, som ikke aner hva de deltar i og betaler for.»

Det er ille nok at dagens politiske myndigheter har valgt å se mellom fingrene på denne virksomheten, om Krf ikke også skulle ha samarbeidet med slike antidemokratiske organisasjoner. Takk igjen til Kjell Ingolf Ropstad!


4 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Ja vi elsker alle i dette landet
av
Jarle Mong
5 dager siden / 2736 visninger
Mel gir stabilitet
av
Ingrid Vik
27 dager siden / 1884 visninger
Hvem skal bli født?
av
Paul Leer-Salvesen
8 dager siden / 996 visninger
Mor eller menneske?
av
Liv Osnes Dalbakken
29 dager siden / 686 visninger
Visjon Norge og kritikk
av
Pål Georg Nyhagen
13 dager siden / 617 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere