Roald Øye

Pensjonist
275

Kristelig folkeparti bør holde seg unna den politiske venstresiden.

SMA har på sin siste hjemmeside gjort rede for hvem som står bak kampanjen mot jødenes hjemland, Israel: Et blikk på listen over norske medlemsorganisasjoner i BDS-bevegelsen som promoteres av Palestina-komitéen, viser at det er organisasjoner som hører hjemme både i og utenfor det gode demokratiske selskap.

Publisert: 4. okt 2019


Den politiske venstreside er fyldig representert i BDS-bevegelsen,  og det bør være en varsellampe for den politiske høyresiden, især for ledelsen i Krf, som har grupperinger som for kort tid siden heller ønsket tilknytning til Jonas Gahr Støre enn med Erna Solberg og Siv Jensen.

En stor takk til SMA som har orientert den norske offentlighet med budskapet om at «Palestina-komitéen har som programfestet mål "… å synliggjøre hvilke ødeleggende konsekvenser Israels sionistiske statsprosjekt har for palestinsk samfunnsliv og økonomi".  

Det var en lykke at Krf og Kjell Ingolf Ropstad i 2018 holdt seg unna slike alliansepartnere med  et slikt programfestet mål. Dette er « det gode selskap» som den politiske venstresiden har alliert seg med: Mulla Krekars organisasjon, Ansar al-Islam, Arbeidernes ungdomsfylking (AUF), Central Jamat-e Ahl-e Sunnat Norway, Dagbladets Grafiske Klubb, Den Palestinske forening, Fellesorganisasjonen for barnevernspedagoger, sosionomer og vernepleiere (FO), Fellesutvalget for Palestina (FUP), Heismontørenes fagforening, Hvit Valgallianse, Internasjonale Sosialister, Islamsk Kvinnegruppe Norge - avd. Trondheim, Islamsk Råd, Klassekampens Grafiske Klubb, Kvinnefronten i Norge, ML-gruppa Revolusjon, Murernes Union, Norges Kommunistiske Parti (NKP), Norges Kommunistiske Studentforbund (NKS), Norges Kommunistiske Ungdom (NKU), Norsk Folkehjelp Ungdom, Norsk Grafisk Forbund (NGF), Norsk Transportarbeiderforbund, Oslo Grafiske Fagforening, Palestinagruppene i Norge (PGN), Palestina-komitéen (Palkom), Palestinsk Kulturforum, Profetens Ummah, Rødt, Rød Ungdom (RU), Senterungdommen, Sosialistisk Ungdom (SU), Sosialistisk Venstreparti (SV), Tjen folket, Tømrer og snekkernes fagforening, Ungdom For Fritt Palestina (UFFP) og Vigrid.

SMA skriver at «denne koalisjonen dekker et vidt spektrum av organisasjoner fra pådømte kriminelle grupper, nazister, kommunister og islamister til frivillige organisasjoner som i dag nyter allmenn respekt og aktelse i samfunnet. Noen av medlemsorganisasjonene mottar offentlig støtte mens andre finansieres av fagforbund og kontingenter fra medlemmer, som ikke aner hva de deltar i og betaler for.»

Det er ille nok at dagens politiske myndigheter har valgt å se mellom fingrene på denne virksomheten, om Krf ikke også skulle ha samarbeidet med slike antidemokratiske organisasjoner. Takk igjen til Kjell Ingolf Ropstad!


4 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Glansbilder av Sjømannskirken?
av
Arnfinn Eng
24 dager siden / 1869 visninger
Servietter og skam
av
Merete Thomassen
16 dager siden / 1606 visninger
Tenåringstrass i regjeringen
av
Usman Rana
25 dager siden / 1577 visninger
Idiotforklarer kristen høyreside
av
Espen Ottosen
23 dager siden / 1548 visninger
Ord som truer vår religionsfrihet
av
Trond Bakkevig
15 dager siden / 1418 visninger
En samfunnsskapende kraft
av
Berit Hustad Nilsen
17 dager siden / 1353 visninger
Hva skjer Hanvold?
av
Bendik Storøy Hermansen
13 dager siden / 1305 visninger
Stolthet er undervurdert
av
Magne Nylenna
28 dager siden / 1167 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere