Simen Bondevik

Leder, Akershus KrFU
10

Geir Pollestad bør skamme seg

Publisert: 30. sep 2019

Geir Pollestads kronikk hos NRK var ekstremt provoserende lesing. Det er forsåvidt ikke noe nytt at Senterpartiet ikke er noe klimaparti. Men jeg blir likevel svært overrasket og provosert over at Pollestad i stedet for å bruke talerstolen han har som stortingspolitiker til å snakke om hvordan vi skal stoppe klimakrisen, bruker den til å angripe Greta Thunberg og miljøbevegelsen.

Et gjennomgående poeng i kronikken er at han mener skam ikke har noe for seg i klimadebatten. Han skriver blant annet: «Jeg er grunnleggende uenig i at dårlig samvittighet, skam eller trusler vil løse klimakrisen». Jeg er helt enig med Pollestad i at bønder eller folk i distriktene som kjører bil ikke har noe å skamme seg over.

Men en som bør skamme seg er Geir Pollestad, som i likhet med en rekke andre politikere og verdensledere, mangler fullstendig viljen til å gjennomføre radikale, politiske tiltak som vi trenger for å stoppe klimakrisen. Og han bør skamme seg over at han bruker spalteplassen sin på å kritisere Greta Thunberg og miljøbevegelsen – det løser hvert fall ikke klimakrisen.

I kronikken skriver Pollestad også at «Jeg vil advare på det sterkeste mot å tro at engasjementet blir sterkere ved å skremme om at dette mest sannsynlig vil gå skikkelig galt». Med dette viser Pollestad enten fullstendig mangel på kunnskap eller vilje til å innse hvor alvorlig klimakrisen faktisk er.

Det Greta Thunberg forteller om og det barn lærer på skolen om klimaendringene er ikke skremselspropaganda. Det er den harde og fulle sannheten og realiteten vi står ovenfor. Jeg forstår at det kan være ubehagelig å forholde seg til. Men realiteten er at klimaendringene ødelegger jordkloden og livsgrunnlaget vårt. Det mener jeg vi må ta på alvor, og gjennomføre drastiske tiltak for å stoppe.

Vi løser kanskje ikke klimakrisen med skamfølelse og skyldfølelse, men vi løser den hvert fall ikke med Senterpartiet og Pollestad som mener hvert eneste klimatiltak er distriktsfiendtlig og som vil fortsette å bore etter olje i mange år fremover.

1 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Sårbar og synlig
av
Ragnhild Mestad
20 dager siden / 2872 visninger
Kristnes omtale av president Trump.
av
Kjell Tveter
25 dager siden / 2008 visninger
Behov for et blikk i speilet?
av
Shoaib Sultan
8 dager siden / 1082 visninger
Drømmen om tempelet
av
Joav Melchior
21 dager siden / 601 visninger
Full krise i Mali
av
Hilde Frafjord Johnson
6 dager siden / 552 visninger
Sekulariseringen av Rumi
av
Usman Rana
rundt 1 måned siden / 520 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere