Simen Bondevik

Leder, Akershus KrFU
9

Geir Pollestad bør skamme seg

Publisert: 30. sep 2019

Geir Pollestads kronikk hos NRK var ekstremt provoserende lesing. Det er forsåvidt ikke noe nytt at Senterpartiet ikke er noe klimaparti. Men jeg blir likevel svært overrasket og provosert over at Pollestad i stedet for å bruke talerstolen han har som stortingspolitiker til å snakke om hvordan vi skal stoppe klimakrisen, bruker den til å angripe Greta Thunberg og miljøbevegelsen.

Et gjennomgående poeng i kronikken er at han mener skam ikke har noe for seg i klimadebatten. Han skriver blant annet: «Jeg er grunnleggende uenig i at dårlig samvittighet, skam eller trusler vil løse klimakrisen». Jeg er helt enig med Pollestad i at bønder eller folk i distriktene som kjører bil ikke har noe å skamme seg over.

Men en som bør skamme seg er Geir Pollestad, som i likhet med en rekke andre politikere og verdensledere, mangler fullstendig viljen til å gjennomføre radikale, politiske tiltak som vi trenger for å stoppe klimakrisen. Og han bør skamme seg over at han bruker spalteplassen sin på å kritisere Greta Thunberg og miljøbevegelsen – det løser hvert fall ikke klimakrisen.

I kronikken skriver Pollestad også at «Jeg vil advare på det sterkeste mot å tro at engasjementet blir sterkere ved å skremme om at dette mest sannsynlig vil gå skikkelig galt». Med dette viser Pollestad enten fullstendig mangel på kunnskap eller vilje til å innse hvor alvorlig klimakrisen faktisk er.

Det Greta Thunberg forteller om og det barn lærer på skolen om klimaendringene er ikke skremselspropaganda. Det er den harde og fulle sannheten og realiteten vi står ovenfor. Jeg forstår at det kan være ubehagelig å forholde seg til. Men realiteten er at klimaendringene ødelegger jordkloden og livsgrunnlaget vårt. Det mener jeg vi må ta på alvor, og gjennomføre drastiske tiltak for å stoppe.

Vi løser kanskje ikke klimakrisen med skamfølelse og skyldfølelse, men vi løser den hvert fall ikke med Senterpartiet og Pollestad som mener hvert eneste klimatiltak er distriktsfiendtlig og som vil fortsette å bore etter olje i mange år fremover.

1 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Noen bør skamme seg
av
Espen Ottosen
21 dager siden / 5454 visninger
Kreftens krigsmetaforer
av
Aud Irene Svartvasmo
19 dager siden / 3735 visninger
Ingen skal leve med skam
av
Tor Håkon Eiken
20 dager siden / 1315 visninger
Nå må vi stå sammen
av
Berit Hustad Nilsen
15 dager siden / 1203 visninger
Småprathelvetet
av
Ann Kristin van Zijp Nilsen
6 dager siden / 1144 visninger
Skal vi forby det vi ikke liker?
av
Paul Leer-Salvesen
15 dager siden / 1057 visninger
HVILKEN ELEFANT?
av
Rikke Grevstad Kopperstad
4 dager siden / 1042 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere