Erik LUNDE ERIK Lunde

3

Vi skal være takknemlige for Greta Thunberg

Greta Thunberg må være et av de mest bemerkelsesverdige ­menneskene i vår levetid

Publisert: 26. sep 2019

 Hun er 16 år, og har likevel klart å løfte ­klimasaken høyere på ­dagsordenen enn noen statsleder eller organisasjon har klart de siste årene. Hun har skapt en verdens­omspennende ­bevegelse på under ett år. Hun ­turnerer talkshowverter og verdensledere på forbløffende vis. Det er bare å bøye seg i støvet, og være takknemlig for at noen klarer bevege verden på denne måten.

Noen mener Greta Thunberg ­gjennom sin redsel og dramatiske retorikk sprer ­unødvendig frykt. Jeg mener det er legitimt å ­diskutere både innholdet og ­formen på ­retorikken. Klima­debatten bør være saklig. Men det er gode ­grunner til at barn og unge er ­redde, og ­desperate etter klimahandling. Uansett hvordan man vrir og ­
vender på det, truer klima­endringene vårt ­eksistensgrunnlag. Hvis ­temperaturen stiger og øko­systemene ­kollapser, vil det ha ­katastrofale ­konsekvenser.

Andre mener Greta Thunberg ­burde vendt tilbake til skolen og levd en «normal» ungdomstid. Jeg hadde unnet henne det. Men det er merkelig at denne pekefingeren rettes ­spesielt mot Greta ­Thunberg og hennes nærmeste. Det er ­mange barn som forsaker en ­«normal» ungdomstid. Noen gjør 
det for å bli ­profesjonell fotball-
spiller i Real Madrid, eller verdensmester i sjakk, eller barnestjerner i Marcus & ­Martinius. Det kan neppe være verre å gjøre det for å redde kloden fra en klimakatastrofe.

6 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Visjon Norge som «Guds forrådshus»?
av
Cecilie Erland
18 dager siden / 2032 visninger
Tilbake til humanismen
av
Hans Anton Grønskag
6 måneder siden / 1756 visninger
Å bli forma til eit kristent liv
av
Hallvard Jørgensen
16 dager siden / 1747 visninger
Lengselen etter det evige hjem
av
Heidi Terese Vangen
9 dager siden / 1081 visninger
Fleksibel og sliten
av
Merete Thomassen
4 dager siden / 1025 visninger
Rusreformen som gjør vondt verre
av
Constance Thuv
12 dager siden / 891 visninger
Prestekallet kommer innenfra
av
Maryam Trine Skogen
23 dager siden / 889 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere